Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Marcus Collins - Seven Nation Army

2012.02.23. 21:36 engyus

SevenNationArmy.jpgAzt gondolom nincs abban semmi szokatlan, hogy a befutott dalok és slágerek újra és újra feldolgozásra kerülnek. Ez mindig is így volt, de manapság jóval népszerűbbé vált az ismert dalok feldolgozása és újraformálása, mint korábban, legyen szó lelkes amatőrökről vagy neves előadókról. Olyannal gyakran találkozunk, hogy egy ismert zenész feldolgozza egy másik népszerű előadó valamelyik közkedvelt slágerét. De az hogy valaki egy feldolgozás feldolgozását dolgozza fel újra... na az már igen csak szokatlan és hagy némi kívánnivalót maga után. Főleg úgy hogy a feldolgozás feldolgozásának feldolgozását meg is jelenteti, mint kislemezdalt! Kicsit Matrjoska baba feelinges a dolog számomra. Van egy remek dal, amit tovább boncolgatva megkapjuk azt, csak gagyibb és kisebb formában.

De térjünk a lényegre! Decemberben ért véget a britek hetedik X Factor szériája, ahol a Little Mix mögött egy bizonyos Marcus Collins lett a második helyezett. Egyáltalán nem volt kérdés hogy egy remek előadóról és tehetségről van szó, akit nem mellesleg imádott a közönség. Ahhoz sem kellett túl sok egyenlet, hogy rájöjjünk, hogy ez a srác hamarosan új dalokkal és albummal fog jelentkezni. Majd valamikor 2012 végén gondoltam én naivan! Ehhez képest meghökkenve tapasztaltam, hogy Marcus Collins már február 16-án bemutatta első dalát és zenei videóját. Mi több már debütáló albumát is bejelentette, ami március 13-án fog megjelenni. Elképesztő gyorsaság, ami nem is volna rossz, ha nem menne a minőség rovására, ugyanis Marcus Collins első dalának címe a Seven Nation Army címet viseli.

A dalt 2003 tavaszán mutatta be a White Stripes zenekar melyért egy évvel később Grammyt is kaptak. 2009-ben egy Ben l'Oncle Soul nevű francia soul énekes varázsolta új köntösbe a rockdalt és készített belőle egy remek feldolgozást. Aztán jött Marcus Collins aki a francia énekes feldolgozását választotta első dalának. A feldolgozás pedig annyira (nem) sikerült hogy egy az egyben lekoppintotta az előző verziót. Az ének, a dallam, a hangszerelés és minden ami még passzolhat, az passzol is. Kíváncsiságból egyszerre lejátszottam a két számot és nem meglepően egy remek duett lett belőle. Ha nem ismerném az előzményeket egy egészen jó kis dal volna. A felvétel március 4-én jelenhet majd meg az énekes első kislemezdalaként. Én pedig most csupán azért voltam ilyen kritikus mert az ember többet vár egy ilyen jó énekestől. És inkább teljen el több idő, de ha valaki saját albummal és dalokkal jelentkezik, de az legyen minőségi. Ez a dal pedig szerintem nem az. Így, ebben a formában biztosan nem! Na de várjuk meg a március 13-án megjelenő albumot is, hátha az kárpótol ezért a kis bakiért!

Szólj hozzá!

Címkék: zene music seven nation army klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus új klipek marcus collins seven nation army marcus collins seven nation army official music video marcus collins seven nation army klippremier marcus collins seven nation army single marcus collins

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr354134678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása