Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook történések

2013 Reménységei # 1. - Gabrielle Aplin

2013.01.04. 23:05 engyus

gabrielle_aplin_press.jpgAhogyan azt az előző években is megtettem, ebben az esztendőben is útnak indítom az év várhatóan sikeres új előadóiról és énekeseiről szóló rovatomat. Mivel ismét egy évvel odébb vagyunk, immár a 2013. Reménységei címet olvashatjátok a rovat címében. Ahogyan az lenni szokott, most még nem tudom hány részes lesz a történet. Lehet, hogy csupán négy potenciális befutót találok majd, de az is lehet hogy még februárba is átnyúlunk majd a jövő reménységeinek bemutatásával. Előre szólok, hogy valószínűleg a legtöbb zenész brit származású lesz. De ne lepődjünk meg, hiszen Európa zenei krémjét éppen a szigetország énekesi alkotják. Első ízben a mindössze 20 esztendős Gabrielle Aplint és zenéjét ismerhetitek meg.

A Wiltshire nevű angol falucskából származó hölgyre a minap lettem figyelmes a brit slágerlista böngészése közben. Újdonságként hatott a neve, ezért nem voltam rest és rögvest beírtam a You Tube keresőjébe. Kellemes énekhang, visszafogott stílus, egyediség és abszolút élvezhető dalok. Így tudtam volna jellemezni a körülbelül tucatnyi Aplin dal meghallgatása után a fiatal énekesnőt. Na de hogyan is kezdődött az egész?

Gabrielle Ann Aplin 1992-ben született a már említett Wiltshire-ben. A zenével való megismerkedése már korán elkezdődött. Első gitárját a szüleitől kapta 11 éves korában. Elmondása szerint zenéjére nagy hatással voltak Joni Mitchell és Bruce Springsten dalai, melyeket már igen fiatalon gyakran hallgatott. Ahogy idősebb lett őt is utolérte a kor szelleme, azaz megtalálta a lehetőséget a világháló és a zene kapcsolatában. Különböző feldolgozásokat és saját szerzeményeket töltött fel a You Tube-ra, melyekkel megalapozta jelenkori pályafutását. 2010 és 2012 között három középlemezt adott ki. Ezek közül talán az egy évvel ezelőtt kiadott Home címet viselő EP lett a legnépszerűbb. A siker nyomán tavaly februárban már a hivatalos lemezszerződés is megszületett, ami után egyenes út vezetett egy saját nagylemez elkészítéséhez.

Aplin kedvencei közé olyan előadók tartoznak, mint Leonard Cohen vagy éppen Bob Dylan. Talán nem véletlen hogy az indie-vel és a folkkal is keveredő stílusának kialakulásában ezen remek zenészek is közrejátszottak. A készülő album English Rain címen jelenhet meg április 29-én. Az első kislemezdal már tavaly novemberben debütálhatott. Nem is akárhogyan. A The Power Of Love c. Frankie Goes to Hollywood dal feldolgozása rögtön egy első hellyel mutatkozott be a brit slágerlistán. Bizonyára nem kis szerepe van ebben annak, hogy a kellemes zongorajátékkal egybekötött ének a John Lewis áruház karácsonyi reklámjában is helyet kapott. De természetesen ez mit sem von le az igazán gyönyörű felvételből. Hamarosan a második single is napvilágot láthat Please Don't Say You Love Me címen. Ebben a szerzeményben az énekesnő másik oldalát is megismerhetjük a szép, de mélabús és lassú ballada után. Mindkét dal mellé készült klip is, amit a cikk után megtalálhattok. Valamint egy feldolgozást is posztoltam Nektek a videók után, elvégre ezekkel kezdődött minden. Szerintem biztosan hallani fogjuk még Gabrielle Aplin nevét a közeljövőben. Legalábbis én remélem!

komment

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek 2013 reménységei 2013 reménységei gabrielle aplin gabrielle aplin új előadók 2013 új zene 2013 gabrielle aplin the power of love gabrielle aplin please dont say you love me

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr324997883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása