Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Michael Bublé - It's A Beautiful Day & You Make Me Feel So Young

2013.04.05. 23:13 engyus

'It's_A_Beautiful_Day'_-_Michael_Bublé_single_cover_art.jpgMindössze másodszor írok Michael Bubléról a blogon, leszámítva az X Factoros fellépéseket és a karácsonyi dalok bemutatását. Pedig egy igazán profi és népszerű énekesről van szó, aki egy kis múltidézéssel színesíti a mai popzenét. A múltidézés pedig nem más, mint a jazz és a swing újraélesztése, mely műfajokat időnként egy kis 21. századi poppal is sikerül megfűszerezni. Ezzel mindjárt jobban eladhatóvá válik azok körében is, akik annyira nem rajonganak swing eredeti hangzásáért. Michael Bublé négy év után jelentet meg "klasszikus" értelemben vett új albumot. A hamarosan elérhetővé váló nagylemez első dalaként az It's a Beautiful Day című felvételt ismerhettük meg. A múlt héten debütálhatott a visszatérő dal zenei videója, valamint egy rövidebb Bublé klip is, ami már egy másik dal mellé készült.

Had idézzem saját magamat 2010. szeptemberéből, amikor röviden összefoglaltam Michael Bublé zenei jelentőségét, amit most sem tudnék jobban: Szóval azt hiszem bátran mondhatjuk, hogy a 37 éves kanadai Michael Bublé sikert sikerre halmoz, mióta csak az énekesi pályára került. Persze ehhez a sikerhez nagyban hozzájárul az is, hogy manapság nem sok olyan előadóval találkozunk, aki a régi idők zenéjét hozza el nekünk. Eddigi hét nagylemeze egytől-egyig a hamisítatlan, igazi jazz és swing hangulatával varázsolta el a rajongókat.

Valahogy így kezdtem anno a gondolatmenetemet, persze más számokkal, mert az idő az természetesen halad a maga útján. Abszolút igaz, hogy jelen pillanatban nincs hasonló kaliberű énekes ebben a műfajban. Persze vannak hasonló stílusban tevékenykedő előadók, de egyikük sem vált zenei ikonná, zenei klasszissá. Ellenben Bubléval, aki világszerte ismert és közkedvelt előadóvá nőtte ki magát az elmúlt 13 esztendőben. Természetesen az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy többnyire nem saját felvételei miatt ismerjük és egy tökéletesen megtervezett és felépítette karrierről van szó. Legsikeresebb dalai mind-mind korábbi nagy előadók slágerei voltak, igazi jazz és swing szerzemények. Az azonban biztos, hogy egy ilyen énekes már nagyon hiányzott a zenei életből annak idején.

Michael Bublé azóta is aktív és a több mint tíz év alatt hét albumot jelentetett meg. Legutóbb 2009-ben készített normális nagylemezt, Crazy Love címen. 2011-ben pedig egy kizárólag karácsonyi dalokat tartalmazó ünnepi koronggal is előrukkolt. A következő nagy dobásra pedig az idei évig kellett várni, ugyanis a legújabb Bublé lemez április 15-én kerül majd kiadásra To Be Loved címen. Bőséges csemegének ígérkezik, hiszen a speciális változaton 17 szám kapott helyett. Ismételten több közismert dal került új köntösbe, de nem kell aggódni, hiszen saját dalokat is tartalmaz majd a stúdiólemez. Ilyen a február 25-én bemutatott It's a Beautiful Day c. felvétel is. Az inkább a pop vonalat képviselő populáris célra szánt felvétel hozza a szokásos Bublé stílust és hangulatot, amely valóban felpezsdíti a kötöttebb jazz feelinget. Mondjuk azért érdemes először meghallgatni a 2009-es Haven't Met You Yet c. dalt is mert elég sok hasonlóságot fedezhetünk fel. A közelmúltban debütáló klip pedig végre itthon is megnézhető. Egyébként nem vesztettünk volna sokat, ha nem láttuk volna, ugyanis szerintem pocsék kisfilmet sikerült gyártani. Az animációk és a mesebeli történések egyáltalán nem passzolnak a felvételhez, de igazából az egész olyan semmilyen lett. A premier múlt héten volt, mégpedig a világ számos reggeli műsoraiban. Többek között kis hazánk Mokka c. műsorában is. Szerencsére a napokban egy másik, rövid klip is felkerült a világhálóra, amely a You Make Me Feel So Young című dalhoz készült. Na ez már egy igazi klasszikus, egy igazi swing nóta 1946-ból, amit már több híres világsztár is elénekelt. Frank Sinatra, Perry Como, Ella Fitzgerald és most Michael Bublé is!

Szólj hozzá!

Címkék: zene music michael bublé klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos michael buble új klipek michael buble its a beautiful day michael buble its a beautiful day klippremier michael buble its a beautiful day official music video michael buble you make me feel so young

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr75203274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása