Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook történések

BOGGIE - Különleges jazz dallamok a magyar zenei palettán

2013.06.27. 23:25 engyus

boggie.jpgEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal lány, aki szerencsét próbált egy magyar tehetségkutatóban. Ez a tehetségkutató pedig nem más volt, mint a 2011-es Csillag születik, a borzalmas Csillag születik melyben számomra talán egyedül ez a fiatal lány okozott kellemes perceket. Bár igaz hogy az akkor előadott Single Ladies jazzes feldolgozását már ismertem Sarah Bareilles-től, aki a Billboard műsorában varázsolta új köntösbe Beyoncé merőben más stílusú slágerét. Ettől eltekintve mégis élvezet volt hallani a dalt és látni, hogy végre van valaki itthon is, aki mer egy kicsit mást csinálni, és nem tovább követni a sablonos zenei tehetségkutatók tucatembereit.

Talán éppen ezért nem is sikerült megnyernie a showt, mert ő más volt, mint a műsorban induló versenyzők, akik természetesen nem csak zenei produkciókkal indultak. Más volt, mint a megszokott magyar zenészek. És éppen ezért nem is kellett, hogy megnyerje! Sőt, továbbmegyek, jó is hogy nem nyert. A fiatal lány pedig nem keseredett el és továbbra is szerette a zenét, és tovább építgette karrierét. Napjainkban pedig már egyre többen ismerik nevét, egyre több helyen lép fel zenekarával és nemrégiben első albuma is megjelenhetett. A fiatal leány szerencsét próbált és türelmesen várt a sikerre, ami végül azt hiszem meg is érkezett. Aki pedig még nem találta volna ki, a fiatal leányzót Csemer Boglárkának hívják. Azt hiszem megérdemli, hogy szánjunk rá néhány percet.

Nem meglepő hogy Csemer Boglárka már egészen fiatalon megkedvelte a zenét. Az általános iskola és a középiskola évei alatt még a népzene határozta meg életét, később pedig már inkább a jazz világában kezdett el otthonosabban mozogni. Folyamatosan zeneiskolába járt, zongorázni tanult, képezte hangját. Szép lassan kezdett kialakulni a ma már szinte teljesen kiforrani látszó egyéni zenei stílusa. Erre a stílusra nagy hatással volt az a Párizsban töltött egy év, ami elmondása szerint élete egyik legmeghatározóbb élménye volt. Zenéjében azóta is érződik a francia hatás, ami egyáltalán nem baj, hiszen olykor egészen felüdülést jelent egy-egy francia nyelven énekelt dalt, vagy francia sanzont meghallgatni! Nyugodtan próbáljátok ki!

Mindenek előtt fontos leszögezni hogy Csemer Boglárka pályája nem az említett tévéműsorral kezdődött! A Csillag születik egyfajta ugródeszka volt, illetve lehetett volna de uram bocsá' én azt vettem észre, hogy a pár hónapos ismertség hamar elillant. Boggie már 2009-ben megalapította a Csemer Boglárka Quartet nevű zenekarát, ahol főleg saját szerzeményekkel szórakoztatták a közönséget például a Budapest Jazz Klubban vagy a Sziget Fesztiválon. 2011-ben hű zenésztársával, a zongorát remekül kezelő Sebestyén Áronnal jelentkeztek a Jazzy Dalversenyre, ahol Japánkert c. szerzeményükkel különdíjat nyertek el. Azóta pedig már a Művészetek Palotájában, valamint több neves rendezvényen, fesztiválon és tévéműsorban is találkozhattunk Boglárkával és csapatával.

A tavalyi év pedig meghozta az igazi áttörést, ugyanis az időközben Boggie névre átkeresztelt formáció nekilátott debütáló albumuk elkészítéséhez. Ráadásul a Boglárka életében oly jelentősnek számító Párizsba is eljutottak, ahol a Sunset & Sunside Jazz Klubban is felléphettek. Közben pedig elkezdődött valami... egyfajta változás. Az új dalok közel maradtak ugyan a jazz műfajához, mégis egyfajta különlegesség és egyediség vált a meghatározóvá felépítésükben. Boggie hű maradt kedvelt stílusához, mégis nyitottá vált a napjainkat meghatározó popzene irányvonala felé is. Persze mielőtt bárki dubstep és dance ritmusokra gondolna, megjegyezném, hogy nem erről van szó. A finom hangzás párosult egyfajta könnyed lazasággal, játékossággal, és egy kis modern hangszereléssel illetve életérzéssel.

Azt hiszem ekkor jött rá Boglárka is mennyi lehetőség áll előttük, mennyire kiszélesedett a zenei perspektíva melyben alkothatnak. Egy Csemer Boglárkával készült interjúban olvastam, hogy olyan zenét szerettek volna csinálni, ami a világ bármely pontján megállja a helyét. Azt hiszem ez sikerült is, hiszen bárki meghallgathatja a Boggie címen kiadott album dalait, legyen épp a tengerentúlon vagy Japánban. Egyébként az említett Jazzy-különdíjas Japánkert is helyet kapott az albumon, ha már szavakkal dobálózunk. Ám ezen a szerzeményen kívül, még 12 remekbeszabott felvétel található magyar, francia és angol nyelven. Az együttes első korongja végül április 13-án jelent meg hivatalosan. Sok szóval jellemeztem már a fiatal énekesnő és kis csapatának dalait, de teljes mivoltában és pontosan nem lehet leírni azt a zenei összhatást, melyet megalkottak. Könnyedség, harmónia, nyugalom árad a dalokból és egészen biztosan jó kedvre derülünk tőlük, akár még egy borús hétfői napon is. Boglárka különleges hangja pedig az egész dalcsokrot megédesíti, melyek abszolút tükrözik az énekesnő zeneszeretetét és személyiségét.

Bízom benne, hogy egyre többen megismerik majd a zenekart a közeljövőben. Erre minden esély megvan, hiszen a Boggie hivatalos weboldalán is egyre több az előjegyzett koncertidőpont. A fővárosban és vidéken egyaránt több fellépésre látogathatunk el a nyár folyamán, ahol találkozhatunk a magyar könnyűzene egyik legújabb, és legígéretesebb gyöngyszemével. A fiatal leányzó pedig reméljük továbbra is bízik a szerencséjében, és továbbra sem adja fel, hiszen bőven ráfér kicsiny országunk zenei társadalmára egy kis minőségi nevelés! És persze ne feledjük el a Boglárka mögött álló zenekart sem, akik ugyanúgy részei a daloknak és az albumnak! Nincs is más hátra, hallgassátok bátran Boggie dalait és élvezzétek a pozitívan üdítő varázslatos dallamokat!

komment

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek boggie boggie kulonleges jazz dallamok a magyar zenei palettan boggie csemer boglárka csemer boglárka quartet csemer boglárka japánkert csemer boglárka album boggie album csemer boglárka parfüm

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr885381367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása