Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Grammy Awards 2013: A The Black Keys és Gotye az este nagy nyertesei

2013.02.11. 23:24 engyus

The-Black-Keys.jpgHogy mi a közös Adele-ben, Taylor Swiftben és Beyoncéban? Mindhárman egytől-egyig kiváló énekesnők és egyaránt a közönség kedvenceivé nőtték ki magukat az elmúlt években. De most speciel nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a közelmúltban mindhárman remekül szerepeltek az egyes Grammy-gálákon. Az elmúlt három évet tekintve, ők hárman uralták a populáris zene Grammy díjazottjainak népes csapatát. Persze ne feledjük el a Foo Fighters és a Lady Antebellum sikereit sem. Idén valahogy máshogy történt minden. Idén valahogy senki sem emelkedett ki lényegesen a mezőnyből, senki sem tűnt ki olyan szinten, mint ahogyan azt az utóbbi időben megszokhattuk. Persze azért akadtak sikeres előadók, együttesek és zeneszerzők, akik egyszerre több díjat is hazavihettek. Lássuk tehát a 2013-as Grammy-díjak legfontosabb nyerteseit, szigorúan röviden. Mindenekelőtt pedig el kell mondanom, hogy ezúttal sem néztem meg az átadót, sem élőben sem felvételről. Szóval az esetleges hiányosságokért elnézéseteket kérem.

Magyar idő szerint hajnalban kerültek kiosztásra az idei Grammy-díjak. A zenei világ legnívósabb ünnepsége már 55. alkalommal került megrendezésre. Ahogy az lenni szokott, szinte minden neves sztár és közismert előadó tiszteletét tette a rangos eseményen, jelöléstől és díjazástól függetlenül. Persze sokan csak a "kötelező körök" miatt vonultak fel a zene vörös szőnyegén. Kiemelkedő egyéni teljesítmény ezúttal nem volt, a szobrok igazságos elosztásban találtak gazdára. A legjobban a The Black Keys együttese szerepelt, hiszen Dan Auerbach és a banda összesen négy elismerést kapott. Övék lett a legjobb rockzenei előadás és a legjobb rockdal, amit a Lonely Boy című dalukkal értek el. Illetve az El Camino c. album lett a legjobb rocklemez és az énekes-gitáros, Don Auerbach kapta az év producerének járó Grammyt is.

2012 nagy felfedezettje, az ausztrál Gotye immár három szobrot is magáénak tudhat. Gotye nevéhez fűződik 2012 legjobb felvétele, a Somebody That I Used to Know, valamint a legjobb pop duó/csapat előadása is. De a legjobb alternatív zenei albumért (Making Mirrors) is őt jutalmazták. Hasonló mennyiségű elismerést kapott a Kanye West, aki ezúttal nem csinált botrányt. De szintén három Grammy-vel gazdagodott a fiatalok nagy kedvenceként népszerűvé vált Skrillex, és az napjaink egyik legsikeresebb producere Jay-Z is. Az év legjobb albumáért járó Grammyt a Mumford & Sons együttese kapta, Babel című albumukért. Az év dala ezúttal a fun. slágere, a We Are Young c. felvétel lett, melyet átszellemülten énekeltünk a nyár folyamán. De hogy a mai popzene krémje se maradjon ki a sorból, több aktuális sztár is újabb díjakat gyűjthetett be az este során. Kelly Clarskon Stronger c. nagylemez kapta a legjobb pop vokális album díját. A tavalyi nagy nyertes Adele ezúttal a legjobb pop szóló előadó elismerést érdemelte ki (Set Fire to the Rain). De Rihanna és Beyoncé és Taylor Swift sem maradhatott ki a sorból. A nagy öregek közül Paul McCartney és a Beach Boys is díjazásban részesült.

A gála fellépéseit megtekintve, sem éreztem azt, hogy itt valami nagy dolog történt az éjjel. Átlagos, csendes és számomra unalmas Grammy átadón vagyunk túl. Mondom ezt úgy, hogy csak az élő fellépéseket voltam hajlandó megnézni. De tavaly talán azok is jobbak voltak. Bár a Bruno Mars, Rihanna és Sting hármasa, megfűszerezve Bob Marley fiaival még érdekesnek is tűnhet. Justin Timberlake is visszatért és hol máshol énekelhette volna el legújabb dalát, mint egy ilyen eseményen. Úgyhogy nagyjából így néz ki az én idei Grammy Awards összefoglalóm. Annyira egyébként nem is találom hitelesnek ezeket a díjakat. Attól hogy még valaki nem nyer Grammy-t még lehet kiváló zenész. És nem feltétlenül lesz a közönség által kedvelt dalból díjazott az év zenei eseményén, gondolok itt a Call Me Maybe-re. Persze itt megint a szubjektív gondolatok törnek előtérbe, de szerintem a zsűri személyében is ezek a gondolatmenetek érvényesülnek. Vajon jövőre lesz-e ismét rekord, lesz-e ismét kimagasló és egyeduralkodó előadó! Egy év múlva kiderül!

Az 55. Grammy Awards összes jelöltjének és díjazottjának listája ide kattintva elérhető!

Szólj hozzá!

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek grammy awards grammy awards 2013 grammy awards 2013 winners grammy nyertesek 2013 grammy díj 2013 grammy díjak 2013 nyretesek djíazottak grammy the black keys 2013 grammy gotye 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr355075193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása