Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Adventi Naptár '12 # 2.

2012.12.09. 23:11 engyus

Karmin - Sleigh Ride Lyrics.jpgNemrég még azt hittem nem igazán fogok új dalokat találni az évről-évre visszatérő adventi rovatomba. De aztán az ünnep közeledtével szerencsére egyre több karácsonyi feldolgozás és felvétel válik közkinccsé. A régi, agyonjátszott dalokon kívül újszerű előadások és modernizált karácsonyi felvételek is megtalálhatóak a világhálón, csak egy kicsit keresni kell őket. Például ki gondolta volna hogy a Florence + The Machine névadó énekese egy rádióműsorban előadta a Wham! legendás ünnep slágerét? Vagy azt, hogy a You Tube videókkal sztárrá váló Karmin legújabb kiadott dala egy karácsonyi klasszikus felújított változata lesz?

Megmondom őszintén, hogy én egészen a mai napig én sem ismertem Florence Welch lent található feldolgozását. Valamint azt is be kell valljam, hogy George Michael szentimentális Last Chrsitmas című dala, az általam legkevésbé favorizált ünnepi slágernek számít. Ezzel együtt mégis jó volt meghallgatni Florence kellemes hangvételű előadásában. A közkedvelt énekesnő a brit BBC Radio 1 egy 2009-es műsorában adta elő a szóban forgó dalt. Szeretni fogjátok!

A Karmin nevű amerikai pop duó ma már nálunk is az ismertebb előadók táborát gazdagítja. Főként mióta Brokenhearted c. daluk rádiós slágerré nőtte ki magát hazánkban is. De ha így nem is ugrik be Amy és Nick munkássága, a világhálóról már sokatoknak ismerősek lehetnek. A zenész házaspár november 30-án új kislemezt adott ki. Ezúttal nem debütáló albumuk egyik száma kapott helyet a boltok polcain, hanem egy karácsonyi dalként megjelenő promóciós kislemez. A Sleigh Ride címet viselő "cover" eredetije nem mai szerzemény. Egészen 1948-ig kell visszamennünk az időben ha az origi változatra szeretnénk rábukkanni. Elég népszerű örökzöldről van szó, ami több mint százszor került már átdolgozásra az évek során. Karmin változata sem rossz, bár modernsége és energetikussága miatt kissé szokatlannak tűnhet.

Szólj hozzá!

Címkék: zene music karácsonyi dalok klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos christmas songs új karácsonyi dalok új klipek karmin új karácsonyi zene advent napi music adventi naptár napi music karácsonyi dalok 2012 christmas songs 2012 napi music karmin sleigh ride karmin karácsonyi florence welch last christmas last christmas feldolgozás cover

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr154956913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása