Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Koncertbeszámoló: Cante Diem születésnapi koncert az A38 Hajón

2012.09.05. 20:37 engyus

11075053_10205056699070710_1269919483_n.jpgMérföldkőhöz érkezett a hétvégén a Napi Music oldala, ugyanis első ízben kaptam hivatalos koncertmeghívást, mint zenei blogger. Többször kerestek már meg, hogy mutassam be zenekarukat, vagy írjak cikket erről és arról. Viszont ez volt az első alkalom, ahol mint a Napi Music szerkesztője, hivatalos voltam egy koncertre. Július közepén kaptam egy levelet a Cante Diem nevű zenekartól. Megmondom őszintén ezelőtt nem ismertem a fiatal garage rockzenét játszó háromtagú formációt. De ahogyan meghallgattam a You Tube-ra feltöltött dalaikat, rögtön szimpatikussá váltak. Így hát örömmel elfogadtam a meghívást szeptember 4-re, az A38 Hajóra, ahol a zenekar harmadik születésnapját ünnepelte egy fantasztikus nyárzáró rockest keretében. Hogy éreztem magam? Nos, engem hamar meggyőztek! Jöjjön tehát a zenekarbemutató, koncertbeszámoló, kritika vagy hívjuk aminek akarjuk!

Cante Diem vagy "carpe diem" nem mindegy! Gondoltam ezt már az elején leszögezem, mielőtt sokan félreolvasnák! Bár ennek a hangzatos névnek van némi köze a szállóigévé vált "élj a mának" mondáshoz. Nem vagyok nagy nyelvtudor, de kicsit jobban utánanézve a banda nevét talán "zenélj a mának" vagy "énekelj a mának" lehetne fordítani! Azt hiszem ettől jobb együttes név nem is kell! Minden benne van. Igaz hogy Juhos Gábor és Ferenczi Zsolt már 2008-ban megalapította a zenekart, a végleges felállás csak egy évvel később valósult meg, amikor is Kucsera Lilla basszusgitáros-vokálos is csatlakozott a bandához.

DSC_1103-2.jpg

A két alapító tag közül Juhos Gábor gitárjátékban és énekben, Ferenczi Zsolt pedig a dobok mögött kamatoztatja tudását. Elég nehezen tudom pontosan meghatározni, milyen stílusú zenét is játszik a Cante Diem. Keveredik itt a garage rock, az indie, és talán még az alternatív illetve poprock hatások is felfedezhetőek. Egy azonban biztos! Ez a rettentően szimpatikus tagokból felálló rocktrió, dallamos és minőségi zenét játszik legyen szó akár saját dalokról, vagy éppen népszerű rockbandák feldolgozásairól. Lilla és Gábor éneke valamint gitárjátéka remekül passzol Zsolt dinamikus dobszólamaihoz. Meglepően kevesen ismerik Őket, pedig nem csak sallangos popzene létezik hazánkban, ezt most már én is belátom. A banda azért szép lassan halad előre. 2010-ben jelent meg első kislemezdaluk, ami ugye minden együttes életében piros betűs ünnepnek számít. Az idei évben pedig a közismert és közkedvelt The Subways előzenekaraként léptek fel, illetve egyéb fesztiválok mellett a Kansas City Rockfest-re is meghívást kaptak. Azt hiszem ez elég jó ajánlólevél nem?

DSC_1282.jpg

Barátnőm társaságában érkeztem az A38-tetejére, ahol már nekem is el kellett hinnem, hogy igenis létezik még magyar könnyűzene. Ugyanis a szeptember 4-én megrendezett születésnapi koncert előzenekarai is remek hangulatot teremtettek a főváros egyik legkedveltebb szórakozóhelyén. A Cante Diem előtt a főként a brit-rock és indie zenét játszó Regatta, Neverending és Marshmallow nevű bandák adták meg az Indie-Rock Night névre keresztelt est hangulatát. A kezdetben igen csekély számú (ám jó hangulatú) közönség 21 órára egészen hihetetlenül gyarapodásnak indult. Mire a Cante Diem hangolni kezdett már megtelt az A38 terasza. Ezután pedig elszabadult a buli! Vidám, tehetséges és abszolút szerethető bandát ismertem meg a Cante Diem személyében. Részletesen pedig nincs értelme percről-percre végigmenni a bő egy órás fellépés pillanatain. Legyen elég annyi, hogy a közönség egyáltalán nem unatkozott. Kiváló hangulatban, kiváló zenére mozoghattak a lábak. És mozogtak is! Az első két szám után jómagam is megmagyarázhatatlan csápolásba kezdtem, ami valószínűleg a jó zene eredménye.  A saját dalokon kívül The Subways és Wolfmother feldolgozásokat is hallhatott a nagyérdemű. A Rock N Roll Queen c. dal pedig végleg megmozgatta a hajót, hiszen a Cante Diem, szinte sajátjaként, teljes átérzéssel adta elő a The Subways egyik legjobb felvételét. Az együttes saját szerzeményei közül kiemelném az Evergreens, a Spring Break és a Leaving My Home című dalokat. Tessék meghallgatni őket! Először itt a blogon aztán élőben a következő Cante Diem koncerten! Természetesen van Facebook oldaluk is, ott is lehet ám "lájkolni" a mai trendeknek megfelelően. Itt minden aktualitásról értesülhettek. Röviden összefoglalva tehát, remek koncert volt, kiváló hangulatban, abszolút jó zenével. Köszönöm a meghívást a Cante Diem-nek! Remélem még hallunk róluk!

Fotók: Járosi Ádám

Szólj hozzá!

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek cante diem cante diem koncert cante diem zenekar cante diem koncert a38 cante diem the subways cante diem a38 hajó 2012 koncert cantediem cante diem születésnapi koncert 2012 cante diem evergreens cante diem spring break cante diem leaving my home cante diem rock n roll queen cover juhos gábor cante diem kucsera lilla cante diem ferenczi zsolt cante diem

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr694753149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása