Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook történések

2012 Reménységei # 2. - Lana Del Rey

2012.02.03. 19:43 engyus

lana-del-rey-born-die_jpg_630x650_q85.jpgMondhatjuk-e azt, hogy az év egyik legsikeresebb reménysége Lana Del Rey lehet, a zenei világ legújabb megosztó énekesnője? Nehéz kérdés, hiszen a semmiből egy csapásra a popvilág krémjébe csöppenő előadóról igencsak megoszlanak a vélemények. Tény, hogy szinte egyik napról a másikra lett befutott, miközben a legtöbben semmit sem tudnak róla, és dalai, valamint hangja sem olyan amelyhez, hasonlóra ne lett már volna példa a történelemben. Akkor mégis mi Lana Del Rey titka?

Az 1986-ban született Elizabeth Grant gyermeki éveiben még nem nagyon érdekelte a zene. 11 évesen kezdett el a templomi kórusban énekelni és dalokat írni. Kezdetben kizárólag a populáris zenei fűfajok érdekelték, aztán az egyik tanára hatására más zenei műfajokkal is megismerkedett. Első albumát 2010-ben dobta piacra, akkor még Lizzy Grant néven. Ám az album nem hozott átütő sikereket. Ekkor az őt valószínűleg nagyban támogató és befolyásoló személyek nyomására a hangzatosabb és jobban eladható Lana Del Rey művésznévre váltott. 2011. őszén került "újra" a középpontba, amikor valamilyen csoda folytán egyszer csak a toplistákon találkozhattunk Video Games című felvételével.  Innentől beszélhetünk az énekesnő új korszakáról, ami eddig úgy néz ki nagyon is sikeres lehet.

Január 27-én jelenhetett meg második albuma, Born To Die címen. A korongon található tizenkét dal nem világrengető, nem egyedülálló és nem annyira egyedi hogy egy átlagos énekesnőt világsztárként kezeljünk. De valamilyen csoda, vagy inkább tudatos karrierépítés folytán igenis világsztárként beszélnek róla már most. Sok vita forog személye körül, és főleg személyének hitelessége körül. Így egyelőre nem tudjuk és valószínűleg nem is fogjuk megtudni, mennyire igaz az, hogy az énekesnő a semmiből indult, majdhogynem hajléktalan volt, és tehetségére a You Tube segítségével derült fény. Dalainak stílusát a pop és az indie rock keveredése jellemzi, egyfajta 50-es 60-as évekbeli sötét hatással. Érdekes egyvelege ez a zenének és egyben érdekes színfoltja ez a mai zenei palettának. Valamint beszélhetnénk még arról órákig, hiteles-e Lana Del Rey és hogy tényleg ennyire remek énekesnő-e, de felesleges. Igazság ide vagy oda, az amerikai énekesnő és marketingcsapata elérték azt, hogy beszéljünk róla, hallgassuk, és nem utolsó sorban azt, hogy megismerjük. Nos ezért lehet 2012 nagy reménysége.

komment

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos lana del rey új klipek 2012 remenysegei 2 lana del rey lana del rey born to die lana del rey video games lana del rey 2012 2011 reménységei

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr824044901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása