Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook történések

Mai zenék, kicsit másképp # 2.

2010.03.22. 17:09 engyus

Manapság is igen bevett szokás Leonard Cohen 1984-es klasszikusának, a méltán híres Hallelujah című szám feldolgozása. Számos amatőr és neves előadó egyaránt megpróbálkozik a nehéz feladattal, ki több, ki kevesebb sikerrel. Néhány név a sikeres feldolgozók közül: Rufus Wainwright, Jeff Buckley, Allison Crowe stb. A fiatal korosztálynak főként a Sherk c. mesefilm első részéből lehet ismerős a dal. 2008-ban Alexandra Burke is sikerrel adta elő a gyönyörű dalt, a X Factor döntőjében. Az előadás igazán zseniálisra sikeredett, így természetesen Alexandra első lemeze sem kerülhetett piacra a Hallelujah nélkül.

Rengeteg feldolgozást, próbálkozást találhatunk a You Tube-on is. A minap bukkantam rá két nagyszerű produkcióra. Az elsőt egy ismertebb színész és énekes előadásában láthatjuk és hallhatjuk. Kate Voegele neve még nem annyira ismert hazánkban. Pedig a tengerentúlon sikeres és népszerű előadóként tartják számon. Eddig két lemezzel büszkélkedhet. A második lassan már egy éve megjelent. Kate Voegele a lelkes sorozatnézőknek is ismerős lehet. Ugyanis az itthon is vetített One Tree Hill (Tuti Gimi) című sorozat ötödik évadjában már Mia Catallano alakjának megformálója.

A második feldolgozás pedig egy lelkes amatőr, Lisa Scinta produkciója. Zene és kíséret nélküli az előadásmód, de így még talán jobb is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene music hallelujah kate voegele napi music slágergyanús engyus leonard cohen hallelujah lisa scinta kate voegel hallelujah hallelujah feldolgozás

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr351860043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása