Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook történések

Gramoponedzie - Why Don’t You’

2010.03.05. 15:46 engyus

2010 egyik legnagyobb sikerének tartják, a szerbiai Gramoponedzie, Why Don’t You’ című feldolgozását. A dal már Angliában is egyre népszerűbb.

Gramoponedzie, eredeti nevén Marko Milicevic egy ismert DJ és producer a szomszédos Szerbiából. Úgy tűnik legújabb felvétele a Why Don’t You’, meghozhatja számára a nemzetközi sikereket is.

A 30 esztendős belgrádi születésű Marko Milicevic karriere már fiatalkorában elkezdődött. 2000-ben sikerült megalapoznia zenei pályafutását, amikor az írországi Red Bull Music Academy dákjává és programuk résztvevőjévé választotta. Tanulmányait később a Belgrádi Egyetemen fejezte be. Hazájában és a környező országokban reklámokhoz és filmekhez írt zenéivel, valamint a Big Brother c. valóságshow főcímdalával vált ismertté. Később olyan nevekkel dolgozott együtt, mint, David Morales, Roger Sanchez, Bob Sinclair, Derric Carter és a Basement Jaxx.

A dal és januárban megjelenő klipje, elsőre meglepőnek tűnhet. De többszöri hallgatás után, azt kell mondjam, hogy Gramoponedzie felvétele, egy kiváló muzsika, igen ötletes zenei videóval. Műfaját tekintve, a house a funk és a klasszikus swing keveréke.

Az eredeti változat egy régi felvétel a tengerentúlról, melyet többek között olyan előadóktól hallhattunk, mint Ella Fitzgerald, Kiri Te Kanawa, Sinead O’Connor, Ashlee Simpson. Legismertebb változata 1942-ben vált közkedveltté „Why Don't You Do Right?” címen, amelyet az amerikai színésznő és jazz énekesnő, Peggy Lee adott elő. Milicevic dala is erre az 1942-es verzióra épül. De sokaknak ismerős lehet a felvétel, az 1988-as Roger nyúl a pácban című filmből, ahol az elbűvölő Jessica Rabbit énekli el a népszerű dalt egy bárban.

A cikket elolvashatod a music.hu oldalán is: katt!

Szólj hozzá!

Címkék: zene music napi music slágergyanús engyus gramoponedzie why don’t you’ gramoponedzie why don’t you’

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr61811715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása