Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Leona Lewis - Glassheart

2013.02.12. 21:59 engyus

leona_glassheart.jpgLeona Lewis neve már jó ideje bevésődött a fejünkbe és a popszakmába azzal a bizonyos Bleeding Love-val. A brit r&b- és popénekesnő, mint manapság oly sokan, egy tehetségkutatónak köszönheti karrierjét: 2006-ban tűnt fel a brit X Faktor harmadik szériájában és meg is nyerte azt! 2007-ben jelent meg debütáló albuma Spirit néven, melyről olyan slágerek alapozták meg hírnevét, mint a már említett Bleeding Love, Better In Time vagy a Run. Két évvel később jött az Echo, hasonlóan nagy sikernek örvendett, mint a elődje, a tavalyi év októberében pedig nagy nehezen a Glassheart is befutott a piacra. Az album előfutára a svéd DJ, Avici által megálmodott Collide volt 2011 nyarán. Ám a dal kisebb nagyobb sikerei végül odáig vezettek, hogy fel sem került az albumra (csak egy remixe a Deluxe kiadásra), amit csak tologattak, de 2012 október 12-én kiadták. A tovább után ezt fogom elemezgetni.

1. Trouble

Szokásos dallamok, elcsépelt mondatok. Leona Lewis egy nagyszerű és tehetséges nő, aki szebbnél szebb, igényes albumokat, dalokat ad ki a kezei közül, de olykor unalmas és kiszámítható. A Trouble, ami hivatalosan is a Glassheart első kislemeze - mivel a Collide-ot törölték - akár a Bleeding Love vagy a Happy tökéletes klónja is lehetne! A dal írói között Leona mellett fellelhető még a szintén brit Emeli Sandé nevét is! Totál "Lewisos" dal, kezdem megkedvelni!

3/5

2. Un Love Me

Ez egy gyönyörű, lendületes dal. Az album jócskán tartogat meglepetéseket, talán az Un Love Me erőteljesebb basszusa is annak számít. Szíves örömest venném, ha kiadnák kislemezként. Úgy gondolom finom dallamával és érzéki szövegével, beleillene az eddigi diszkográfiájába. Szép, fülbemászó, szerethető... mi kell még?

5/5

3. Lovebird

A Lovebird nekem valahogy a Happy-t juttatja eszembe. Amit imádok, szóval ez máris egy jó pont. Ez a szám sem lóg ki a sorból: hasonló stílusú dinamikával rendelkezik, mint amit Leonától már megszokhattunk és várunk. A dalt az a Lukasz Gottwald, ismertebb nevén Dr. Luke szerezte, aki többek között írt már zenét Rihannának, Katy Perrynek, Britney Spearsnek, Adam Lambertnek, Cher Lloydnak vagy Flo Ridának. A Lovebird a második single-ként látott napvilágot 2012. november 16.-án, amihez még abban a hónapban leforgatták a kisfilmnek szánt anyagot. A videoklip premiere december 4.-én volt.

4/5

4. Come Alive

Szabályszerűen felsírtam örömömben mikor meghallottam ezt a számot! Annyira más és annyira vad! Persze Leona Lewishoz mérten vad. Említettem, hogy a Glassheart tartogat meglepetéseket. Hát ez az egyik! Ez még mindig nem egy pörgős zene, de elektro, ami durva egy Leona kaliberű énekesnőtől. És a legjobb az egészben, hogy nem egy hatalmas pálfordulás ment végbe, csak néhol egy apró újítás. Nagyon diszkréten csempésztek a korongba modern zenei elemeket, megőrizve ezzel az énekesnő eredeti stílusát, kb. mint Taylor Swift Red albuma. Értékelem ezt a fajta újítást, tetszik!

5/5

5. Fireflies

Nem is tudom mit gondoljak erről a szerzeményről. Megeshet, hogy egy magamfajta "elektrozabáló" többet vár a Come Alive után. Ami hát nem helyén való, mert ez Leona Lewis, nem Ke$ha! A Fireflies egy nyugodt zongorás számocska, amely éppen nem kiemelkedő, de nem is elhanyagolható. Egy tipikus, átlagos albumzene, cseppet sem slágergyanús, de meg van a maga bája. Amit én speciel nem igazán találok...

2/5

6. I To You

Hoppá! Elég jó basszus van benne! Igazából, értékelem a lassabb ballada dalokat, de egy teljes album, egy ekkora adag sok nekem (pl. Lana Del Rey - Born To Die), ezért nagyon tudok örvendeni egy-egy tempós, dübörgős, tömegcuccnak is, ami manapság elengedhetetlen a zenei piacon. Az I To You nem bővelkedik a partizene ismertető jegyeiben, ám mozgalmas zenei alapot kapott és fülbemászó refrént. Elég jó lett!

3/5

7. Shake You Up

Minden albumon van jó pár kedvenc, és bár kevesebb "nemkedvenc", de előfordul olyan is! Nos, a Shake You Up az előbbihez tartozik. Dinamikus, kicsit '90-es évekbeli, üde színfoltja a korongnak. Ha hasonlítanom kellene valamelyik dalához, az talán a Forgive Me lenne. Esetleg maxiként is megállná a helyét!

3/5

8. Stop The Clocks

Ez egy jó középirány: nem unalmas, de nem is "pattogós". A Stop The Clocks r&b stílusban készült, jó dallama van, jó üteme van, de nem több. Van, hogy egyszerűen nincs hozzá kedvem, de van, hogy kedvet kapok hozzá: ez egy hangulatfüggő nóta. Most éppen nincs kedvem ehhez a számhoz.

3/5

9. Favourite Scar

Na, ezt a dalt a hátam közepére sem kívánom. Talán tényleg az a gond, hogy túl sok tingli-tangli zene követi egymást. A Favourite Scar-t Ryan Tedder, a One Republic frontembere szerezte. Az ő nevéhez fűződik a már emlegetett Happy és Bleeding Love vagy a Lost Then Found, de ott van még a You Dont Care és a Take A Bow is.

3/5

10. When It Hurts

Ez már jobban tetszik, mint az előző track! Olyan... drámai! Képtelen vagyok szavakba önteni... megható, átszellemült, érzéki. Elvarázsolt!

5/5

11. Glassheart

A When It Hurts után felocsúdva máris egy erőteljes dubstep zene fogad minket, az album címadó dala! Első perctől kezdve imádom! Mint a mai dalok általában, ez is egy bevált recept alapján készült: lendületes alap, megjegyezhető refrén, amit egy szóló dubstep betét követ. A zene DJ Frank E érdeme. Milliószor egymás után is meg tudnám hallgatni. Rajongok a Glassheart-ért!

5/5

12. Fingerprint

A Glassheart után visszaveszünk mind a tempóból, mind az ütemekből. Egy nagyon nyugalmas érzelmes dal ez a Fingerprint. Melankolikusan kezd, a refrénben pedig teljesen kiteljesedik, szinte szárnyal! Az azért mindenképp említésre méltó, hogy a zene annyira csendes, nyugodt és visszafogott, szinte fel sem tűnne ha acapellában nyomná. Érdekes, meredek nóta lett!

3/5

13. Trouble (feat. Childish Gambino)

A lemez nyitódala lett a záródal is, egy rapbetéttel megfűszerezve. Legalább remixelték volna! De nem. Ugyanaz a Trouble, amivel kezdtünk, amiről már leírtam a véleményem, nem ismétlem önmagam! Hogy ez a Childish Gambino tesz-e dalhoz valamit, döntsétek el ti!

3/5

Ennyi lenne a Glassheart! Unalmas, felejthető! Fantasztikus és gyönyörű dalok egyaránt sorakoznak, de még a negatívumok ellenére is, ez lett eddig a legjobb Leona album. Azt nem árt tudni, hogy Calvin Harris eredetileg Leonának, erre az albumra készítette a We Found Love-ot, amit aztán inkább Rihannának adott. Ez nem volt szép! Szerintem Leona hangjával drámaibb lett volna. Nos, bár We Found Love nélkül, de jót elmélkedhet és lötyöghet az, aki kézhez kapja Leona Lewis, sorban a harmadik stúdióalbumát, a Glassheart-ot!

A "Glassheart" átlaga: 3.61

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music leona lewis albumkritika klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek albumkritika napi music albumkritika leona lewis glassheart leona lewis glassheart lemezkritika leona lewis glassheart

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr25076802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása