Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Justin Bieber - Believe Acoustic

2013.02.03. 22:39 engyus

believeacoustic.jpgJustin Bieber kétség kívül a legmegosztóbb, ugyanakkor a legmeghatározóbb jelenségnek számít manapság! Sikert sikerre halmoz a legutóbbi stúdióalbumával, a Believe-vel, olyan előadók és producerek segítségével, mint Mike Posner, Ludacris, Nicki Minaj vagy éppen Max Martin. Kinek lenne ismeretlen Justin Bieber neve?! Usher felfedezettjeként mutatkozott be 2008-ban a One Time-mal, ám a zenei karrierjét igazán csak 2010-ben, Baby címre keresztelt slágerével alapozta meg. Innentől kezdve igazi őrület övezte útját, adott ki akusztikus és karácsonyi albumot is. Legújabb nagylemezéről eddig három világsláger látott napvilágot, sorban a Boyfriend, az As Long As You Love Me és a Beauty And A Beat, márciusban pedig várható a negyedik single, az All Around The World. A Believe sikerein felbuzdulva elkészült a Believe Acoustic is, három vadonatúj dallal. A tovább után ezúttal ez kerül terítékre!

1. Boyfriend

A Boyfriend egy mérföldkő JB zenei karrierjében. Szokatlan stílus és ütemek jellemzik a dalt. Én ennél a számnál döntöttem úgy, hogy amint megjelenik a Believe, meghallgatom! És milyen jól tettem! 2012 legjobb albumaként tartom számot.
Az akusztikus verzió: Imádom! Ha a dal ebben a verzióban jelent volna meg, sem lett volna baj. Nyugodtság és harmónia száll le, amint elindítom ezt a számot. A változás pedig, a My World-ös korszakhoz képest, érzékelhető a hangjában: érettebb, fejlettebb lett!

4/5

2. As Long As You Love Me

Megjelenésük sorrendjében érkeznek a dalok, a Boyfriend volt az első kislemez, az As Long As You Love Me a második, a következő track pedig a harmadik sláger, a Beauty And A Beat. De ne szaladjunk ennyire előre! Az ominózus dal talán a legnagyobb sikerének könyvelhető el, mind a dal, mind a hozzá készült kisfilm sokkalta értelmesebb, ha úgy tetszik komolyabb és drámaiabb, mint az ezt megelőző dalai.
Az akusztikus verzió: Ahogyan az eredeti nóta, úgy az akusztikus változat is felettébb érzéki. Jobban tetszik, mint a Boyfriend akusztikus előadású, bár a hivatalos verziójukkal is hasonlóképp érzek. Ennek a számnak kifejezetten jót tett az élő hangszerek bevonása és a géphangok száműzése. Justin hangja kellemes (számomra), a dal szép és Big Sean rapjének "leballadásítása" is ügyes!

5/5

3. Beauty And A Beat

A már említett dallal folytatjuk. A Beauty And A Beat egy egyszerű sémára épülő popsláger Nicki Minaj-zsal megbolondítva. A videoklipje is ötletes és nem utolsó sorban látványos. Rendelkezik minden olyan összetevővel, ami igazán hallgathatóvá vagy nézhetővé teszi a dalt és annak zenei videóját.
Az akusztikus verzió: Annak ellenére, hogy ez akusztikus dal, cseppet sem unalmas! A fülbemászó dallama megmaradt, ám Minaj kisasszony repült: Nicki rapbetétét teljes egészében kihagyták! Na de mégis, hogyan festene egy őrült rappelés egy ilyen stílusú és hangszerelésű dalban? Sehogy!

4/5

4. She Don't Like The Lights

Történt már veletek olyan, hogy van egy adott dal, amihez készül egy másik verzió, egy remix vagy jelen esetben egy akusztikus átdolgozás és ez az új, szokatlan változat jobban tetszik, mint az eredeti? Én pont így vagyok ezzel a dallal! A She Don't Like The Lights egy az átlagosnál jobb nóta a Believe-ről, ami egy olyan sztorit dolgoz fel, melyben a hírnév és a szerelem között kellene választani, ám egyiket sem szeretné feladni az énekes. A kamera kattogó hangja, mint zenei alap, szenzációs ötlet!
Az akusztikus verzió: Fantasztikus lett! Mint azt fentebb említettem, az akusztikus She Don't Like The Lights sokkal jobban tetszik, mint a "sima". A szám mondanivalója, témája talán átérezhetőbb így, nagyon megérintő és őszinte felvétel lett. Nem is tudom, mit mondhatnék még... hallgassátok meg!

4/5

5. Take You

A Take You, mint Believe zene nálam a "nagyonnem" kategória. Tudom, sokan szeretitek, de engem kicsit sem fogott meg! Hogy magával a zenével vagy a szöveggel nem tudok kibékülni, azt nem tudnám megmondani... talán az egész koncepciójával. Végtelen unalmas, de lássuk milyen az "akus" verzió!
Az akusztikus verzió: Ha a normál Take You unalmas, ez überuncsi! A gitár hangszerelés nem rossz, Justin sem affektál már, de... itt ez a de! Hangzásilag teljesen beleillik az akusztikus albumba, de a francba is! Nem tetszik és kész! Ha lepontozom az csak azért lesz, mert unalmas!

2/5

6. Be Alright

Na ez az, Take You! Ez a kicsi plusz és ez a varázs az, ami hiányzik belőled! A Be Alright a Believe nagy büszkesége! Annyira érzéki és biztonságérzetet nyújtó szíverősítő dal ez, amikben Justin nem bővelkedik túlságosan! Ez egy gyöngyszem! Na jó, mielőtt elájulnék, nézzük az akusztikusat!
Az akusztikus verzió: Sokan tudni vélik, hogy a kanadai popsztár a Be Alright-ot egyenesen Selena Gomeznek ajánlotta. Ebben csak az az érdekes, hogy lesz majd itt a továbbiakban egy olyan szám, amit épp a szakításuk ihletett. A Be Alright egy szokványos szerelmes dal lenne, de az üzenete annyira magával ragadó, főleg ebben a változatban! Bármeddig el tudnám hallgatni!

5/5

7. All Around The World

Ahogy elindítjuk a Believe-et, rögtön ez a dal fogad minket! Egyik legjobb az albumon, lendületes, bulis és fülbemászó. No persze, semmivel sem több a legtöbb electroval felvértezett számtól, de hallgatható, az ember jobb kedvre derül tőle. Jó kis partizene, na. Épp ezért voltam annyira az akusztikus All Around The World-re!
Az akusztikus verzió: Remekül szól! Mintha két külön dal lenne! Ebben a változatban természetesen már nem olyan táncolható, ám élvezhető és intenzív, kicsit sem egyhangú. Mondanom sem kell, Ludacris kiutasított lett a számból, de ahogy azt a Beauty And A Beatnél is megjegyeztem: a rapnek semmi keresnivalója egy akusztikus dalban!

4/5

8. Fall (Live)

Nos, ez alapjában véve nem egy akusztikus dal, csak egy akusztikus változatban előadott élő felvétel. Bevallom, hirtelen fel sem ismertem a számot, de ez általában így van, ha egy Be Alright vagy egy As Long As You Love Me mellett eltörpül egy-egy dal.
Az akusztikus verzió: Gyönyörű. Ez tény és való. Mint mondottam volt, először be sem ugrott melyik is ez a zene, ez viszont azt jelenti, hogy nem hagyott bennem mély nyomot. Amiből meg az következik, hogy nem igazán tudok mit hozzáfűzni...

3/5

9. Yellow Raincoat

Hangulatos kis dalocska, szép, amolyan ábrándító. Elképzelem, ahogy egy kávézóban ülök, bámulok ki az ablakon, amin folynak le az esőcseppek, szinte megbénul kint a forgalom és megérkezik ő, a sárga esőkabátjában. Szívesen hallgatom ezt a számot, nagyon bejön! A Yellow Raincoat egy új dal, ami erre az akusztikus albumra készült, így most nem kell bemutatnom az eredeti és az akusztikus muzsikát.

5/5

10. I Would

Ez szép és jó, de nem értem mit keres itt?! Akusztikus korong lenne ez, ebben meg basszus van meg sistergő valami. Egy sima albumra oké, de itt csak belerondít az egész hangulatába. Ettől eltekintve nem rossz, megállja a helyét! Csak nem itt!

3/5

11. Nothing Like Us

Erről a számról beszéltem, mikor a Be Alright-nál megjegyeztem, hogy Selenáról szól, ez meg a szakításukról! Ahogy szoktam mondani, mindennek van jó oldala, ha a szakításuk ilyen dalt eredményezett, hát örülök, hogy így alakult! Kíváncsi vagyok, Selena készülő albumán lesz-e egy ehhez hasonló szám. A Nothing Like Us nagyon szomorú és lehangoló, ugyanakkor csodaszép és jól kidolgozott! A szöveg magáért beszél: "Azt kívánom, bár megadhatnám, amit megérdemelsz, mert semmi, senki nem helyettesíthet téged, tudod nincs senki más, akihez kötődhetnék". Mindenkinek ajánlom! Legjobb!

5/5

Érdekes összeállítás lett! Vannak Believe dalok akusztikus verzióban, van élő felvétel és vannak bónusz dalok! A mostani időjárás tökéletes társa lehet az olykor merengő, olykor elragadó lemez. Nagyon kellemes, nagyon friss - ezekkel a szavakkal tudnám leírni Justin Bieber új, akusztikus korongját, a Believe Acoustic-ot!

A "Believe Acoustic" átlaga: 4.00

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music albumkritika klippremier zenei videók justin bieber napi music slágergyanús engyus music videos új klipek albumkritika napi music albumkritika justin bieber believe acoustic albumkritika justin bieber justin bieber believe acoustic lemezkritika justin bieber

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr315061360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása