Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook történések

Albumkritika: Ke$ha - Warrior

2013.01.12. 21:27 engyus

kesha-warrior-cover-art-release-date.jpgKisebb-nagyobb szünet után ismételten jelentkezünk a méltán népszerű Albumkritika rovatunkkal. Az év első bemutatott albuma Ke$ha legújabb nagylemeze, a Warrior lett. Három évvel ezelőtt hallhattunk első ízben a fiatal énekesnőről, akkor is ebben a téli időszakban. Ha jól emlékszem első, Animal címet viselő korongja stílusosan január 1-én jelent meg, az akkor iszonyatosan nagy slágerként berobbanó Tik-Tok vezényletével. Azóta jó pár hasonlóan sikeres dallal örvendeztetett meg bennünket a szabadszájú és prűdnek egyáltalán nem mondható előadó. A Warrior c. nagylemez pedig szintén tartogat pár egészen jó dalt. Már azoknak jó dal, akik kedvelik ezt a fajta hebrencs electropop és dance ötvözetet, amit Ke$ha képvisel. Illetve ezt a szókimondó, felszabadult és sokszor a valóságtól is bőszen elragaszkodott stílust. Lehet hogy Ke$ha nem énektudásáról híres, lehet hogy nincs világraszóló tehetsége a zenéhez, valahogyan mégis csak jól keveri a lapokat. Én személy szerint annyira nem kedvelem munkásságát, de nem tagadom, hogy néhány dala időközönként előkerül a repertoárból. Legújabb szerzeményeiről és az ezeket összefoglaló albumáról Roli legújabb írásában olvashattok.

1. Warrior

Kezdésként egy hatalmas, slágergyanús szerzemény fogad minket! Az album címadó dala, a Warrior egy szokványos Kesha szám: fülbemászó dallam, könnyed, bulis szöveg és igazi partiba illő electro zenei alap. Ez minden, ami szükséges egy oltári dalhoz, amit mindenki imádni fog egy jó darabig! A Warrior olyan mintha a Take It Off-ot, a We R Who We R-t és a Blah Blah Blah-t összegyúrták és egy új köntösbe bújtatták volna. A végeredmény pedig tökéletes!

2. Die Young

Ó, a Die Young! A Warrior album előfutárával folytatjuk, egy olyan dallal, ami sikert sikerre halmoz és a slágerlisták dobogós helyein tanyázik. A Die Young a jól bevált recept alapján készült: könnyen megjegyezhető refrén, fülbemászó dallam és atomzene! Ennyi éppen elég egy mainstream előadónak, és ha Kesháról van szó, nem is várunk többet! A Die Young sikerén talán az is dobott egy nagyot, hogy decemberben a Newtowni mészárlás után Amerikában betiltották a dal játszását a rádiókban, annak üzenete miatt, miszerint "halj meg fiatalon". Az érdeklődés meg ugye mindig nagyobb a tiltott gyümölcs iránt!

3. C'mon

Az album második kislemeze a C'mon, melynek klipjét még december 22-én elkezdték rögzíteni. Személy szerint nem vagyok elragadtatva ettől a daltól és a dalválasztástól, simán lenne még három vagy négy olyan szám a korongon, ami sokkal jövedelmezőbb lenne. Bár anno a Blow-t sem tartottam rádióbarát dalnak, mégis zabálta a nagyérdemű!

4. Thinking Of You

Ismeritek az Animalt című dalt az Animal albumról? Ezt a számot ahhoz tudnám hasonlítani, gyorsabb kiadásban. Ahogy az Animal, úgy a Thinking Of You sem a szívem csücske, talán átlagosnak titulálható és egy idő után unalmasnak. De mindenképp értékelendő, hogy Kesha szeret a stílusokkal játszani és ez a Thinking Of You c. dalon is meglátszik: tempós átvezetés, lassabb refrén, azon belül is a zene nyugodtabb a refrén alatt, a verzékben pedig pörgősebb. Szép munka, nem egy összecsapott szerzemény!

5. Crazy Kids

Az egyik kedvencem a Crazy Kids. Annyira különleges a gitár és a fütyülés! Aztán az electro. És egy mondatot suttog is a refrénben. Ez a nő tudja mit csinál! A szöveg nem a legtartalmasabb, mint úgy általában, van dollár, k*rvázás, gucci és táncparkett. Megérné kihozni kislemeznek, mert emészthető dalocska, egy keményebb remix verziója pedig a bulizók nagy kedvence lehet!

6. Wherever You Are

Egy adag boldogsághormont szabadít fel bennem ez a szám! Nyár esti hangulatú és olyan kis szerelmes, de mégsem az az andalító fajta. Ha lehunyom a szemem, szinte látom magam előtt az egész naplementés, ölelkezős jelenetet. És ez még mindig dance, ám visszafogott, sikkes tálalásban, hallgatása közben inkább elmerengünk és álmodozunk, mintsem pördülünk táncra. Leírhatatlanul tetszik a dal!

7. Dirty Love (feat. Iggy Pop)

Ejtsünk pár szót Iggy Pop-ról! Az amerikai úr igazi veteránnak számít a szakmai berkekben: énekes, zeneszerző és színész. A '60-as években kezdte karrierjét a The Stooges zenekarban majd '77-től szólóban folytatta, nem mellesleg tavaly jelent meg új stúdióalbuma, az Aprés. A vele közös Dirty Love igazi gyöngyszem a Warrior-on, ilyesmit nem igazán vártunk Keshától! Tempós poprock, egy mocskos szerelmi történet és harmónia a két előadó között. Ó igen! Kesha még mindig meg tud minket lepni!

8. Wonderland

Hány igazán lassú számot ismertek Keshától? Én nem sokat, pedig mindkét lemezét rongyosra játszottam már! A Wonderland sem ballada, de jóval nyugodtabb, melankolikusabb, mint a legtöbb száma. Nincs mese, a leányzó felnőtt, ez meglátszik az új dalain. Az iménti kijelentésem megcáfolja, hogy Csodaországba vágyódik, ahol már járt, de nem találja a visszavezető utat. Bár burkoltan, de ez egy segélykiáltás a részéről. Azt kell mondjam, gyakrabban szomorkodhatna, több ilyen dalt akarok!

9. Only Wanna Dance With You

Hirtelen váltás a Wonderland után, de ez így van rendjén! Változatos! Ha felcsendül az Only Wanna Dance With You akaratlanul is ugrálnánk önfeledten. És miért ne tehetnénk? Ez a dal egy újabb kakukktojás: bulis, de mégsem electro, talán kicsit retró hangzású. Kesha csalódott egy (vagy több?) pasiban, már-már odamondogat, de nem a tőle megszokott alpári módon.

10. Supernatural

Már annyira vártam, hogy ehhez a trackhez érkezzünk! IMÁDOM! Ugye az világos, hogy Kesha szexelt egy szellemmel? Ez ihlette a dalt. Remélem ezt ő sem gondolja komolyan, csak egy jó hírverést akart a Supernaturalnak. Inkább higgyünk az utóbbiban és mikor azt mondtam, hogy Kesha felnőtt... felejtsétek el! Na mindegy! A Supernatural egy erőteljes electropop, dubstep elemekkel és szexi dalszöveggel! Talán ez csak egy újabb agymenés, talán nevetségesnek hathat, de merjétek azt mondani, hogy ez nem zene! Vigyázat, nem állok jót magamért!

11. All That Matters (The Beautiful Life)

Ez is egy nagy kedvencem! Figyelemfelkeltő ütemek és kellemes dallam jellemzi az All That Matters-t. Igazi slágergyanús szám, a Supernatural mellett még ez lehetne bombasztikus sláger az albumról! Persze még lenne kislemez javaslatom, de ez a kettő észveszejtően jó! A hölgy nem egy jó példakép a fiatalabb korosztály számára, a dalainak témája rendszerint a drog, pia és a szex. Ez alól az All That Matters sem kivétel. Egy mondat azonban megfogott: "Túl sok energiát pazaroltam el azzal a hülyeséggel, hogy őszinte voltam."

12. Love Into The Light

Egy lassabb dallal zárjuk ezt a fantasztikus albumot! A Love Into The Light egy amolyan vallomás Kesha stílusában: "Tudom, hogy nem vagyok tökéletes, tudom, hogy vannak problémáim, tudom, hogy van egy múltam". Ez egy őszintének tűnő andalgós dal, ám kissé egyhangú. Szívesen meghallgatom, de nem villanyoz fel kellőképpen.

Ennyi lenne! Az Animal és a Cannibal után egy jóval komolyabb és átszellemült (lásd: Supernatural) albumhoz lehet szerencsénk, ha Kesha új, Warrior korongját kapjuk kézhez! A stílus és az előadásmód a régi, de egy újabb fejezet érkezett el a rajongókhoz, ami sokkal őszintébb és talán - ha úgy tetszik - provokatívabb mint valaha! Ha pontoznom kellene, 9/10 simán!

Roli

komment

Címkék: zene music albumkritika klippremier zenei videók lemezkritka kesha napi music slágergyanús engyus music videos új klipek albumkritika napi music albumkritika kesha warrior kesha warrior kesha warrior lemezkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr175014598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pszichonauta 2013.05.11. 00:48:36

"Én személy szerint annyira nem kedvelem munkásságát, de nem tagadom, hogy néhány dala időközönként előkerül a repertoárból."

"Én nem sokat, pedig mindkét lemezét rongyosra játszottam már!"

Most akkor melyik?

Egyébként a csajnak a karrierje nem kicsit van leívelőben. A Warrior nagyon rossz eladási statisztikákkal nyitott Amerikában. Az Egyesült Királyságban pedig egy száma sem jutott be a top40-be. Azon a héten, amikor megjelent, még a hónapok óta futó albumok is DUPLA olyan jól teljesítettek. Ezt onnan tudom, hogy pont most futottam bele az egyik ilyen statisztikába.
süti beállítások módosítása