Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Lana Del Rey - Summertime Sadness & National Anthem

2012.07.23. 22:17 engyus

lana-del-rey-summertime-sadness.jpgAz már rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy a Lana Del Rey egy valóban érdekes személyiség. Sokan írtak már róla sok mindent az elmúlt fél év alatt. Többek között én is hosszasan elemezgettem feltűnését a már-már unalomba fulladó pop-palettán. Egészen bizonyos hogy a fiatal amerikai énekesnő felbukkanása új színt hozott a modernkori zene langyos állóvízébe. Mostanra talán azok is elfogadták Lana létezését, akik először hitetlenkedve hallgatták a világszerte népszerűvé vált Video Games és Born To Die című dalait. Azzal pedig hogy az énekesnő személye mennyire kitalált és mennyire marketingfogás, talán már nem is fontos. A búskomor hangulatú, lassú dalok és az énekesnő által elkészített múltidéző klipek, új utat nyitottak a zenében. Legalábbis egy olyan utat, amit nehéz pontosan körülírni. Mert kimagaslóan újat Lana Del Rey egyáltalán nem mutatott. Valamiért mégis különleges és lenyűgöző.

Lana Del Rey második, áttörést jelentő Born To Die c. albuma január 27-én került kiadásra. A Video Games, Born To Die és a Blue Jeans c. kislemezeket követően június 22-én megérkezett a negyedik single, a Summertime Sadness. Ezek után pedig július 6-án máris jött az újabb dal, National Anthem címmel. Érdekesség hogy az utóbbi két dalhoz éppen fordítva jelent meg a videoklip. Elsőként a National Anthem mellé készült videó, melyet ezúttal nem az énekesnő, hanem Anthony Madler rendezett. A közel nyolc perces kisfilm az egykori amerikai elnök, John F. Kennedy életéből mutat be számos részletet. Persze ezt mind úgy, ahogy azt Lana elképzeli. Érdekes klip, egy megszokott felépítésű indie-pop dallal karöltve. Aztán a napokban végre megjelent az album egyik legjobb dalaként számon tartott Summertime Sadness videója is, melyet Spencer Susser és Kyle Newman rendezett. A klip hangulata szintén a már jól ismert régi stílusból építkezik, ahogy a dal is. Akik eddig is kedvelték az énekesnő dalait, most sem csalódnak majd, Akik pedig nem, azok pedig kezdjenek el barátkozni a művészien összerakott klipekkel és Lana Del Rey misztikus személyével.

Szólj hozzá!

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos lana del rey új klipek lana del rey summertime sadness lana del rey summertime sadness official music video lana del rey summertime sadness klippremier lana del rey national anthem lana del rey national anthem official music video lana del rey national anthem klip

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr894673870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása