Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

X Factor # 10. - Magyar pangás, külföldi extázis

2010.10.27. 23:01 engyus

Azt hiszem a magyar tehetségkutatók ezen a héten kicsit visszavettek. Azaz például az X Factor legtöbb előadója, meg sem közelítette első adásbeli formáját. Simon Cowell tehetségei pedig ismét megugrottak egy szintet.

A brit X Factor ezúttal a régi dalokat választotta témájául. Ezért sokszor én is csak lestem, hogy ez vajon milyen dal lehet, ugyanis megesett, hogy az adott szerzemény jóval idősebb volt, mint én. Az est legjobbja talán Rebecca Ferguson volt, aki a Why Don’t You Do It Right című klasszikust énekelte el, nagyon autentikusan. Továbbra is az élmezőnyben érezheti magát Matt Cardle, aki egy korai Britney dallal készült. De Cher Lloydnak sem kellett szégyenkeznie, a Tears For Fears, Shout című dalának bemutatása közben. Vitathatatlan hogy Mary Byrne egyedülálló hanggal rendelkezik, de végre a zsűri is kimondta, amire sokan gondolunk! Mary mindig ugyanolyan dalokat énekel! Mi lesz, ha egyszer egy disco, pop, vagy egy vérbeli rock nótát kell előadnia? A többiek is szépen teljesítettek, de végül ismételten meg kellett válnunk az egyik tehetségtől. Treyc Cohen és John Adeleye párbajában utóbbi maradt alul. Végül is jó döntés született, azt leszámítva, hogy Wagner még mindig bent van…

Ha lehet ilyet mondani, az X Faktor készítői és szerkesztői tanultak az előző adás hibáiból. Már az első élő show is remekül sikerült, de a szombat esti műsor még erre is rátett egy lapáttal. Ráadásul a műsorvezetők és a zsűri is jóval otthonosabban mozogtak a stúdióban. A második döntőben dívák és szívtiprók dalait énekelték a show döntősei. A produkciók talán nem voltak olyan jók, mint előző héten, azonban ismét lehengerlő és magabiztos előadásoknak lehettünk szem- és fültanúi.

Az estét a múlt heti show egyik legjobbja, Wolf Kati nyitotta meg, Donna Summer, Hot Stuff című slágerével, ami méltó nyitánya volt az estének. Ezután szép sorjában az összes versenyben lévő énekes színpadra lépett. Igazi slágerek csendültek fel. Hallhattuk például Natalie Imbruglia Torn c. dalát, Domokos Fanni előadásában. Ákos remekművét, a Keresem az utam című felvételt Vastag Csabától, de például feldolgozásra került még Madonna, Whitney Houston, és Cserháti Zsuzsa egy-egy dala is. A zsűri végre kicsit keményebben mondott kritikát az X Faktor tehetségeiről, persze lehet, hogy ők is érezték, nem mindenki nyújtotta a tőle megszokott maximumot. Egyes versenyzők jóval a tőlük elvárható teljesítmény alatt teljesítettek. Ez történt a Summer Sisters duójával is. Nyári Alíz és testvére Edit, Lee Ann Rimes, Can’t Fight The Moonlight című dalát választották.

Az előadás azonban nem úgy sikerült, ahogy gondolták. Bátortalanul és nem egyszer hamis hangokat megszólaltatva énekelték el a dalt. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a kevés nézői szavazat miatt párbajozniuk kellett. Mégpedig nagy meglepetésre azzal a Domokos Fannival, aki vélhetően eddigi legjobbját nyújtotta a tegnapi este folyamán. Fanni sem volt a legjobb, de a két testvér produkciója egyenesen botrányos volt! Hamis, irritáló és nevetséges. Ennek ellenére, végül a szigorú ítészek úgy döntöttek Geszti Péter mentorálltjának, Fanninak kell hazamennie. Összességében jól sikerült a tehetségkutató hazai bemutatkozó évadjának második adása is. Minden természetesebbnek tűnt. A döntésnél már Sebestyén Balázs sem hadarta el a továbbjutókat. Szépen megfontoltan sorolta a neveket, ahogy kell. A versenyzők egyre jobbak lesznek, és remélhetőleg a továbbiakban is remek produkcióknak leszünk tanúi.

Megasztárról annyit, hogy Patai Annát újra megmentette a zsűri! Ezúttal a Fivérek nevű zenekar intett búcsút a „rangos” megmérettetésnek. Talán nem is véletlenül. Kellemes meglepetést okozott az est folyamán, Tolvai Renáta előadása. Ennek hallatán végre megint azt mondhattam. A Megasztárban is vannak tehetségek! Csak a körítés gagyibb és ez legtöbbször igen csak rányomja a bélyegét a fellépőkre is.  

Szólj hozzá!

Címkék: zene megasztár music x factor x faktor napi music slágergyanús engyus megasztár 5

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr222404059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása