Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Holdviola - Erdő, Erdő

2010.07.05. 12:51 engyus

Sokak nagy örömére végre elkészült a Holdviola zenekar első zenei videója. A sikert sikerre halmozó csapat, az Erdő, Erdő című dalhoz készített videóklipet.

Azt hiszem mára már egyre többeknek ismerős a Holdviola név. A 2008-ban alakult formáció az elmúlt fél évben került a figyelem középpontjába. Bánat utca és Madárka c. dalaikkal elérték az aranylemez minősítést. Erdő, erdő című felvételükhöz pedig egy igazán figyelemreméltó klip készült.

A klipben természetesen az elektro-folk banda mindhárom tagja megjelenik. Barta Zsófi, Farkas Péter és Gál Lajos mellett pedig egy kislány is feltűnik a jelenetekben. A videó eleje napjaink modernkori erdejében, a nagyvárosi épületek között játszódik. A klip második része pedig már a dalszöveghez hűen adja vissza a vidéki természet hangulatát.

Először kissé meglepett, hogy nem a Bánat utca című dalhoz készült el az együttes első zenei videó. De azt hiszem a Holdviola dalok kedvelői így sem panaszkodhatnak, és bízhatnak abban hogy a jövőben hasonlóan színvonalas alkotásokkal állnak elő Barta Zsófiék.

Azt kell mondjam, hogy a rövid idő alatt nagy sikereket elérő együttes, magasra tette azt a bizonyos mércét. Napjaink egysíkú zenei világába egyfajta korszakalkotó változást hoztak az elmúlt pár hónapban.

Megmutatva a magyar zenei világnak, hogy gyökereinkhez hűen is lehet minőségi, jó zenét csinálni. A már-már elfeledett magyar népzenei hagyományokhoz visszanyúlva, új köntösben, de mégis a tradíciókat megtartva teszik népszerűvé és közkedveltté a magyar népdalokat.

Első klipjükkel pedig azt is megmutatták, hogy egy népdalhoz is lehet remek zenei videót készíteni. Még úgy is, hogy nem a jól megszokott elemek jelennek meg a kisfilmben.

Elvileg egy ilyen zenei hírben csupán a tényeket szabadna közölnöm, de most mégsem tudom megállni, hogy ne mondjam el mennyire tetszik a zenekar munkája és tevékenysége. Jó látni, hogy egyre többeket érdekel újra a magyar népzene, hogy egyre többen hallgatják ezeket a dalokat. Ilyenkor pedig jó kimondani, hogy jó érzés magyarnak lenni!

Szólj hozzá!

Címkék: zene music napi music slágergyanús engyus holdviola holdviola bánat utca holdviola madárka holdviola erdő erdő erdő erdő holdviola klip

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr842130728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása