Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Christina Aguilera - Lotus

2012.11.19. 21:35 engyus

Christina_Aguilera_-_Lotus.jpgSajnos megtörtént az a baki, hogy a nagy elfoglaltságban és a rohanó hétköznapokban Christina Aguilera visszatérő dala nem szerepelt még a blog hasábjain. Régóta pihen az inaktív posztok között, azóta sem volt időm bemutatni és lassan ideje múlttá is válik a felvétel és a hozzá tartozó klipje. Minden idők egyik legjobb női énekhangjával megáldott előadója két év után jelentkezett új albummal. A 2010-es Bionic számos kritikát kapott és nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt. Éppen ezért már itt volt az ideje az újabb albumnak, amit rengetegen vártak. A szakértők és a zenekritikusok véleménye ezúttal is széles skálán mozog. De talán ez a nagylemez jobban szerepel majd elődjénél. Erre az eredményre azonban még várni kell, ugyanis a Lotus csak a közelmúltban jelenhetett meg. Addig is olvassátok el Roli eheti albumelemzését, amely Christina legfrissebb korongját szedi ízekre!

1. Lotus (Intro)

Ha nem tudnám, hogy ez egy intró, azt hinném egy teljes dal! Bár több mint 3 perces, nincs túl hosszú szövege, ám mégis magával ragadó: "Felfedezni a teremtményt, elmerülni a sebekben, a fájdalomban". A nagy kitörést nem kell várni, ugyanis nincs benne: egy monoton hangon megy az egész, de a vokál isteni! Nekem nagyon tetszik, több mint egy album felvezető!

2. Army Of Me

Már az első másodpercekben tudtam, hogy imádni fogom! Sokak szerint az Army Of Me csak egy olcsó Fighter másolat, de én nem így gondolom! Mint ahogy az említett Fighter dala, úgy ez is a harcról szól, a kitartásról, az erőről, a fájdalomról. És én igenis érzem ezt a fajta erőt a hangjában és a dalban is. Mondjatok amit akartok, ez egy fantasztikus szám! Azt meg külön megjegyezném, hogy ez egy tipikus popszám, amolyan Stripped korszakbeli, az elektro ugyancsak hanyagolva lett!

3. Red Hot Kinda Love

Ez miez? - ezt kérdeztem magamtól, mikor először meghallottam. Kell egy kis idő, míg az ember megemészti ezt a számot, aztán kiderül, hogy tetszik-e, avagy sem. Nos, én egyenlőre nem tudom hová tenni, néha bejön, néha utálom. Simán el tudnám képzelni egy Disney reklámban aláfestő zeneként, no de egy Xtina albumon? Kislemez tuti nem lesz, viszont a késztetést sem érzem, hogy "jajj, pörgessetek már el". Átlagos popszám, semmi több!

4. Make The World Move feat. CeeLo Green

Nem szeretem CeeLo Greent! Nagyon, nagyon nem! De nem ront a dalon, sőt, még élvezhető is! Ez a "move move mo-mo-move move" kifejezetten tetszik. Jó döntés volt bevonni a The Voice-os kollégát, Christina! A zene jó, az ütem jó, az előadók profik. Mi kell még?

5. Your Body

A Your Body-t mindenki ismeri, megkockáztatom, szeretik is sokan! Tökéletes előfutára volt a Lotusnak. Azt nem értem, hogy a "fuck your body"-ból miért lett "love your body"!? Oké, kell egy cenzúrázott, rádióbarát verzió is, de az albumra igazán feltehették volna a "fuck"-osat! A másik, ami még logikátlan az az, hogy az első sorokban a "shit"-et, de a későbbiekben, az egyik számban ott a "madafaka"! De elkanyarodtunk! A Your Body egy középtempójú popdal, egy nagyon népszerű Christina Aguilera szám, még ha a toplistákon nem is szerepelt valami jól!

6. Let There Be Love

Slágergyanús dal! Ebből mindenképp klipet akarok! Hasonló stílusú, mint a Your Body, kicsivel több energiával és gépzenével. Christina a minden idők egyik legjobb hangjával megáldott ember és leginkább ennél a dalnál lehetünk fültanúi. Kellemes átvezetés, erőteljes, fülbemászó refrén és maga az Aguilera jelenség. Hallottam már olyan vélemény, miszerint túl mű és erőltetett, szerintem meg bombasztikus és menő, igaz, túl sok mondanivalója nincs, de érdekel ez valakit egyáltalán? Kesha vagy David Guetta dalainak van mondanivalója? Nem sűrűn!

7. Sing For Me

Na, nehogy már, Xtina album ballada nélkül! Nyugi, itt van! A Sing For Me nem túl lassú, viszont csodálatos! Annyira egyszerű és annyira átszellemült. E két sort kiemelném: "Kívülről el tudom rejteni az összes fájdalmam, belülről emésztenek a szavak, könyörögnek, hallják meg őket". Nem is tudom, mit mondhatnék még, csak hallgatni akarom...

8. Blank Page

Egymás után két ballada? Ám legyen! A Blank Page sokkal visszafogottabb és letisztultabb, mint a Sing For Me. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben kiadják kislemezként, hiszen ő Christina Aguilera! Ha meghallod a nevét, egyből beugrik pár lassú single! You Lost Me, The Voice Within, Hurt... ugye? A zongora pedig csak hab a tortán és zene füleimnek.
"Egy üres oldal vagyok és várom, hogy elkezdődjön az élet, állítsuk meg a szívünk, hogy örökké együtt verhessenek".

9. Cease Fire

Jézusom, kiráz a hideg! Egy kicsit gyorsabb dallal van dolgunk, de mégis olyannyira át tud járni, hogy beleremegek! Beleunt a harcba, abba, hogy kölcsönös fájdalmat okoznak egymásnak és igen, megannyi hasonló dal volt már, de ez más, olyan jól megfogalmazva és előadva, hogy komolyan elakad a lélegzetem! Hatalmas gratula Xtina!

10. Around The World

Még mielőtt könnyektől ragyogó szemekkel belefeledkeznénk a dolgokba, az Around The World kellőképpen felráz! Tempós, intenzív és szexi! És basszus! Egy idézet is felcsendül az egykori P!nk, Mya, Lil' Kim és persze Christina megaslágerből, a Lady Marmalade-ből.

11. Circles

A Circles egy átlagos Christina Aguilera szám, nem egy kiemelkedő darab, de nem is rossz!
Az alapzene nagyon erős, már-már indie-rock, de attól azért távol áll. Az autotune mintha túl sok lenne a refrénben, de még mindig finomabb, mint a legutóbbi stúdióalbuma, a robotisztikus Bionic hangzásvilága. Kislemez tuti nem lesz.

12. Best Of Me

Egy újabb lírai dal és egy új fejezet, eddig is keményen harcolt, de az alábbi szavak tényleg egy nagyon erős nőre vallanak és másoknak is erőt adva énekli: "Belülről a védelmező falaim ledőlnek, de vissza fogom az egészet csinálni, megmentem magam a zuhanástól, ameddig lezárul az utolsó fejezet is". Mit is mondhatnék? Csodálatraméltó.

13. Just A Fool feat. Blake Shelton

Ismeri valaki Blake Sheltont? Nekem bizony puskáznom kellett! Ő Chris mentortársa a The Voice-ból, akárcsak CeeLo Green. Imádom a pasi hangját, és egyáltalán nem érzem azt, hogy Christina mellett nem tud érvényesülni, mert tud! Jó, nyilván nem fogja túl ordítani, az már milyen lenne?  Azt kell mondjam, hogy tetszik és le merném fogadni, hogy ebből még kislemez lesz a végén!

Nos, ennyi volt a standard anyag és én még ilyen jól nem éreztem magam kritizálás közben (na, nem mintha már akkora "munka" lenne a hátam mögött). Tudom, hogy sokan lehúzták az albumot és a jelenlegi állás szerint tényleg nincs akkora sikere a Lotusnak, mint amire számítani lehetett. Sajnálnám ha "bukottnak nyilvánítanák" mint a Bionic-ot anno, de a véleményemen mit sem változtatna: semmi negatívumot nem tudok felhozni Christina Aguilera új, sorban a hetedik nagylemezével, a Lotus-szal kapcsolatban!

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene lotus music christina aguilera klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek christina aguilera lotus christina aguilera kritika albumkritika christina aguilera lotus lotus kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr484915322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása