Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Alicia Keys - Girl On Fire

2013.02.24. 21:21 engyus

ak-girl-on-fire.pngA mai serdülő fiataloknak talán nem sokat mond Alicia Keys neve. Nem véletlenül, ugyanis az r&b- soul énekesnő három éve nem adott ki albumot. Viszont nekünk, a húszas korosztálynak nagyon is ismerősen cseng, elég csak megemlítenem a No One-t, a Like You'll Never See Me Againt vagy a klasszikus If I Ain't Got You-t. Első ízben 2001-ben találkozhattunk nevével, amikor kiadta debütáló albumát, a Song In A Minort. Ezt követte a The Diary Of Alicia Keys, az As I Am, a The Element Of Freedom és 2012 november 22.-én a Girl On Fire is beállt Alicia lemezei sorába. Most éppen az utóbbit, a legfrissebb nagylemezét hoztam nektek, a Girl On Fire-t, amiből a "tovább" után szemezgethettek!

1. De Novo Adagio (Intro)

De Novo Adagio (olasz) annyit tesz, mint "a lassú kezdés". Egy, az albumot felkonferáló muzsikáról van szó, amiben szöveg egyáltalán nincs, csak zongorajáték. Amolyan Beethoven vagy Bach stílusát idéző zene ez. A következő dalra, a Brand New Me-re mindenesetre szépen felkészít minket lelkiekben.

3/5

2. Brand New Me

A brit Emeli Sandével közösen írt dal a korong második kislemezeként jelent meg a tavalyi év novemberében. Lélegzetelállító, csodálatos és melankolikus szerzemény egy lányról, aki végre megtalálta önmagát, ezáltal hatalmas erőre tett szert. Bátran kijelentem, hogy a Girl On Fire legerősebb számával van dolgunk! Imádom! "Túl sokáig voltam az árnyékodban, ha észreveszed, hogy megváltoztam, ne vedd magadra, ne légy dühös! Ez csak a vadonatúj énem"

5/5

3. When It's All Over

Rosszul vagyok ettől a számtól! A szóló résszel semmi gondom, sőt, a refrén kifejezetten tetszik, de a zenei alap amit kapott, az valami förtelmes! Zörög, csörömpöl össze-vissza, annyira igénytelennek és rendezetlennek tűnik. Egyetlen pozitívumként azt tudom felhozni, hogy az utolsó másodpercekben Alicia és Swizz Beatz producer közös kisfia, Egypt is megszólal... illetve gügyög!

2/5

4. Listen To Your Heart

Az előbbi zenéhez képest ez már sokkal élvezhetőbb! A Listen To Your Heart egy viszonylag lassú, de lendületes popdalocska, aminek kb. annyi üzenete van, hogy hallgass a szívedre, adj esélyt és zárd ki a külvilágot! Nem a legtartalmasabb zene, ez tény, de kellemes, hallgatható, andalító. Alicia hangjáról meg nincs miről beszélnünk! Tökéletes!

5/5

5. New Day

Oké, nem egy nagy durranás, de nekem bejön! A zene összeszedett, a tempó rendben van, a szöveg meg... hát nem egy Brand New Me, de egy sima, átlagos r&b számnak megfelel. Sőt, talán több az átlagosnál, kicsit szabadság érzetem van, miközben hallgatom. Talán negyedszerre hallom a New Dayt, de az biztos, hogy szeretem. "Töltsd meg az életed, hadd lássam a kezeket a magasban. Én a sajátom ünneplem, mert másikat nem fogok kapni". A szám producerei egyébként kedvese, Swizz és Dr. Luke voltak.

5/5

6. Girl On Fire (Inferno Version feat. Nicki Minaj)

Az album címadó dala és előfutára, a Girl On Fire a következő páciens. Hogy miért infernó, azt nem tudom, gondolom mert ez a Nicki Minajos változat. De bizony Nicki nagyon kellett ide, bár sokan mondják, hogy nélküle jobb, de mivel én nagy Minaj fan vagyok, csak miatta figyeltem fel a számra és szerettem meg. A Girl On Fire slágerlistákat hódított/hódít meg, az US Billboard Hot 100-on a 11., az US Hot R&B/Hip-hop Songs-on pedig a második helyett szerezte meg.

5/5

7. Fire We Make (feat. Maxwell)

Na jó, most eltekintek a szám felett, mert eddig jól éreztem magam, ez meg csak untat és lehangol. A Fire We Make közreműködője Maxwell, aki Gerald Maxwell Rivera néven látta meg a napvilágot, és aki producer, előadó és zeneszerző. Kellemes hangja van ennek a pasasnak, de végtelenül elcsépeltnek és laposnak találom a dalt. Hallgatható ám, ha nem muszáj, nem fogom hallgatni!

3/5

8. Tears Always Win

Hallgatom a számot és elkezdem már magamban: "ez tökre olyan, mint egy Bruno Mars szám", aztán utána nézek és tényleg! A Tears Always Win egyik írója maga Bruno Mars! Egy duettre nagyon kíváncsi lettem volna! Egyébként slágergyanús zene, egy jó klippel, biztos az agyunkra menne, annyit játszanák a zene csatornák!

4/5

9. Not Even The King

Egy újabb Keys-Sandé nóta a láthatáron. Lágy zongora hangszerelésű nóta, mintha egy klasszikus herceg-paraszt lány rajzfilm zenéje volna. A szöveg is hasonló témákat feszeget: "A király összes lova, a király összes embere végig menetelnek, a világot ígérik, azért cserébe, ami nekünk megadatott". A dalt egyébként szeptember 8.-án egy rákellenes szervezet rendezvényen mutatta be.

4/5

10. That's When I Knew

Az előző dalhoz hasonlóan, a Thats When I Knew is egy kellemes lassú szám. Szürke, borús, esős, havas napokon jól jöhet, de felvidítani, azt nem fog! A dal producere az 54 éves Babyface (nem, a Sziklák Vére horrorhoz semmi köze) aki dolgozott már Paula Abdullal, Mariah Carey-vel és Janet Jacksonnal is.

3/5

11. Limitedless

Hát mit mondjak? Nem lesz a kedvencem, abban biztos vagyok. Kicsit pop, kicsit r&b, de nem kiemelkedő. Pláne nem egy Girl On Fire, egy Brand New Me vagy egy New Day mellett. Sőt, megkockáztatom, a Limitedless csak egy töltelék, amolyan "ezzel is több" dal.

3/5

12. One Thing

Unalom a köbön! Miért nem lehet jól sorba tenni a dalokat? Kicsit kevergetve például. A legtöbb lemez vége felé mindig semmilyen zenék találhatóak. Úgy látszik, ez sincs másképp. A One Thing lehetne egy erős dalocska is egy nagy adag változtatással. De ez így hanyagolható minden téren.

2/5

13. 101

Kiváncsivá tett ez a 101 elnevezésű track, ami az utolsó dal a Girl On Fire-ön. Emeli Sandét dicséri ez a szám is. Lágy zongora alapra énekel alanyunk és szerintem ez is nagy durranás, de mégsem történik semmi. Kiszámítható, unalmas és felejthető. A trükk benne az, hogy 4:29-től egy outro (albumlezáró) kezdődik. Hát zárjuk is az albumot!

2/5

Alicia jött és győzött. Ami az eddigi kislemezeinek sikereit illeti, ugyanis bőven van kivetnivaló a Girl On Fire-ön! Persze tökéletes nincs, a tartalmának értékelése pedig egyénenként változó, teljesen relatív. De abban egyetérthetünk, hogy van pár szenzációs dal rajta és olyan is, amit fel sem kellett volna tenni Alicia Keys legújabb albumára, a Girl On Fire-re!

A "Girl On Fire" átlaga: 3.53

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek alicia keys girl on fire napi music albumkritika albumkritika alicia keys girl on fire lemezkritika alicia keys girl on fire napi music lemezkritika albumkritika alicia keys girl on fire napi music

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr935102306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása