Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: One Direction - Take Me Home

2012.12.25. 19:13 engyus

one-direction-album-cover-art-take-me-home.jpgNos az az igazság hogy ez itt a múlt heti lemezkritika lenne. Csak hát ugye Karácsony meg minden féle-fajta dolog közbejött ami az egyszeri embernek közbejöhet. Szóval mostantól nevezzük eheti kritikának a One Direction második albumát, melyet világszerte számos rajongó kedvelt meg az elmúlt időszakban. A Take Me Home című nagylemez hatalmas sikernek örvend, ahogy az öt jól megkomponált fiatalember fizimiskája is. Őrületes rajongás és fanatizmus fogadja őket világszerte, és nem csak őket, de dalaikat és lemezeiket is. Természetesen többnyire hölgyekről van szó, amikor ezt a rajongást emlegetjük. Lehet őket szeretni és lehet őket nem szeretni, attól még sikeresek. Ráadásul nagyon sikeresek! És ez pedig vitathatatlan. A Tovább után Roli elemzése következik, aki nem 1D rajongó- Csak gondoltam szólok előre! Mi ezt tesszük Nektek a fa alá, bár lehet sokatok már hasonló keretek között kaparintotta meg a fiúbanda albumát.

1. Live While We're Young

Ez volt az első kislemez a Take Me Home-ról és ez a dal, ami slágerlistákat ostromol még most is! A Live While We're Young egy fiatalos, lendületes popszám. Talán épp ez a stílus teszi őket oly népszerűvé. Vagy a "cukiságuk" ugye... Sokan poprocknak állítják be a számot, bár szerintem még attól messze áll! Úgy gondolom, hogy túlságosan túlértékelik ezt dalt, csak úgy mint magát a bandát, de hát mindig kell egy tinibálvány! A szám egyébként hallgatható, de a One Thinget nem múlja felül.

2. Kiss You

Ez igen! Sokkal jobban tetszik, mint az előző felvétel. Pörgős, bulis, fiatalos és valahogy úgy érzem, Zayn a legjobb a dalban, ha feloszlana a formáció, valószínűleg csak ő maradna fenn a köztudatban! A Kiss You a Wikipédia szerint a 3. kislemezként jelent meg még november végén. Biztosan nagy sikert fog aratni, talán nem csak a kislányok körében. Jól áll nekik ez az ugri-bugri előadásmód, de megnézném hogy adnának elő egy akusztikus dalt, ami totál nem az ő stílusuk lenne! Amíg nem lesz ilyen, érjük be a Kiss You féle dalokkal!

3. Little Things

Ez valami telepátia? Pont ilyen akusztikus dalra gondoltam az imént! A címmel már találkoztam, de a dalt még nem hallottam ezelőtt. Fogjuk rá, hogy ez a stílus is fekszik nekik, de elképzelhető, hogy túl rájuk szabott a dolog. Vegyes érzéseim vannak a dallal kapcsolatban, de még mindig jobb, mint a What Makes You Beautiful vagy a Live While We're Young! A dalt többek közt Ed Sheeran szerezte, ez azt hiszem érezhető is a végeredményen. 1D rajongó még mindig nem lettem (nem is nagyon leszek) de tetszik ez a fajta irány!

4. C'mon C'mon

Hmm, micsoda ütem van benne! A refrénben ordítoznak (talán a több hang zavar egyszerre) szokás szerint, de ütős zene. Ebben a lehangoló időben most tök holiday érzésem van, de sajnos nem titulálható értékes "műnek", ilyet bárki tudna! Azért kislemeznek megérné kihozni, egy 8.-os banketten nagyot szólna! Hozzátenném, hogy nem szeretem a bandát, gondolom ez az eddig olvasottakból leszűrhető, de basszus, nekem ez a zene bejön!

5. Last First Kiss

Megint lassabbra vették a figurát. A dal írásában mind az ötödik fiú kivette a részét! Ha Harry hangja nem zavarna ennyire, talán még bele is szeretnék ebbe a számba. Ez van, ha nekem valaki nem szimpi, ellenszenves lesz minden, amihez köze van! De elfogultság nélkül kijelentem, hogy ez nagyon erős dal, mind egy partira, mind csak a buszra a headsetünkben alkalmas arra, hogy kikapcsoljon. Elvégre nem erről szól a zene, mint fogalom?

6. Heart Attack

Na, ami éppen most nem tetszik az "u" betű vonyítós előadása. A Gotta Be You-tól is a falra mászok mikor húzzák azt a szerencsétlen ú-t, kb. mint mikor a farkasok üvöltenek. De hiszen amúgy is farkasordító hideg volt/van, tehát még aktuális is :) Nem tudom melyikük sikít egyet a refrénben, de az tetszik, beleillik az egész összképbe!

7. Rock Me

Te elringatnád a srácokat? Gondolom 99%-otok igen! Nos, éppen ezt kérik a Rock Me című számukban. Talán egy picit rock-os beütése van a dalnak, egyezzünk ki egy lightos poprockban! Magam sem hiszem el, de ez már a sokadik olyan szám, ami tetszik. Lehet rájuk sok mindent mondani, de értik a dolgukat!

8. Change My Mind

Ez sem rossz! A gitár szinte már a védjegyük és ez a dalnak is amolyan természetes hatást kölcsönöz. Nem tudom még hány hasonló témájú dal volt vagy lesz, ez a "mennék de ha akarod maradok" már kezd unalmas lenni egy idő után, de így az egész egyben tényleg nem rossz!

9. I Would

Most pedig jön a szokásos tömeggyártású tinipop. Ez olyan What Makes You Beautiful és One Thing egyveleg. Átlagos, ugrálós zene, hanyatt nem estem tőle és a kedvencem sem igazán lesz. Nincs vele semmi baj, de nincs meg benne az a kicsi plusz sem, mint ami a Kiss You-ban vagy a Cmon Cmon-ban!

10. Over Again

Törött szívek, újrakezdés. Kezdek unatkozni! Meglehet az elején ellőttek mindent, a végére meg csak az uncsi dalok maradtak. De mindenképpen jó szám, nem idegesítő, nem igénytelen! Azért tudnak ezek a srácok valamit, az már más tészta, hogy az én gyomrom mennyire veszi be a sok nyáladzós és a féktelen ugrálós zenét. Jajj és Louis hangja annyira vicces :) Szerintem a leggyengébb a csapatban!

11. Back For You

Ez a szám talán felrázza az embert így az album vége felé haladva. Voltak jobbak is ezelőtt, de azért a Back For You is egy olyan típusú zene, amire számítunk velük kapcsolatban.

12. They Don't Know About Us

Na ez már adja! Lírikus hangvételű de figyelemfelkeltően aktív, olyasmi amire általában felkapjuk a fejünket! A gitár, mint azt korábban megállapítottam, elengedhetetlen kellékük, de most ehhez csatlakozik egy zongora is. Én zongora mániás vagyok, szóval ez nálam egy nagy kövér piros pont a One Directionnek. Azt nem tudom, ki náluk a frontember, ha van egyáltalán ilyenük, de Zayn ötük közül hangilag messze a legjobb!

13. Summer Love

Az uccsó szám következik! Egy olyan nyári szerelemről dalolnak a srácok, aminek vége szakadt, de mély nyomott hagyott bennük. Nem ballada, de ahhoz hasonló lassabb, könnyed dalocska, ami így albumzáróként jól funkcionál, mind búcsúzunk, ha csak újra nem hallgatjuk a korongot. Nos, én valószínű nem fogom, de pár számot, ami tetszett, lehet dobok fel telóra. Köztük ezt is!

Végezetül kellemeset csalódtam a One Directionben! Nem, még mindig nem vagyok "dájreksönör", nem is vagyok az a megszállott rajongó típus, de rosszabbra számítottam, elismerem h jók! Vegyes daloknak adott helyet az album, andalgós, bulis és akusztikus dalok egyaránt megtalálhatóak a One Direction második stúdióalbumán, a Take Me Home-on.

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music albumkritika klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek albumkritika napi music albumkritika one direction take me home one direction take me home one direction take me home lemezkritika napi music one direction take me home

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr464981379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása