Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded - The Re-Up

2012.12.10. 22:30 engyus

the-re-up-cover.jpgÉszrevehettétek hogy a blog idei nehéz időszakának voltak áldozatai is. Egyes bandák, előadók, zenészek eltűntek a blog hasábjairól. Ezek közé tartozik Nicki Minaj is, aki számomra kicsit érdektelenné, unalmassá vált az elmúlt időszakban és mindig találtam nála fontosabb és érdekesebb személyt akiről írjak. Természetesen ez nem valami fajta negatív diszkrimináció, csupán az ember az idő nagyfokú hiányában próbál rangsorolni és olyan dolgokat megmutatni, melyre többen kíváncsiak. De a Nicki Minaj fanok ne csüggedjenek, hiszen biztosan lesz még róla szó nálunk is. Addig is hogy ne hiányoljátok tovább a szabadszájú rappert, elkészült a Napi Music heti albumkritikája. Roli ezúttal a sokadszorra is kiadott, elképesztően hosszú névvel ellátott Pink Friday: Roman Reloaded - The Re-Up c. albumot vesézte ki.

1. Up In Flames

Még az elején leszögezném, hogy ez egy rap album lesz, így aki a rapper Nicki Minajt szereti, örömét leli benne! Aki a populáris Pound The Alarm & Starships-féle Minaj, vagyis Roman (Nicki férfi alteregója) rajongója, kicsit csalódni fog! Ez egy hamisítatlan rap CD, ahogy az első dal, az Up In Flames is! A zongorajáték isteni, a vokalisták profik. Ezt nevezem én minőségi zenének! Nicki nem felejti el, hogy ő rapper, ha eddig még nem bizonyította volna tehetségét, most megteszi! A dal szövegét hagyjuk is, káromkodás és nevek ötvözete, de őt nem is a dalszövegei miatt szeretjük.

2. Freedom

A Freedom a második single a The ReUp-ról. Annyira letisztult és totál nem Nickis! Őrület, hogy azzal is fel tudja hívni magára a figyelmet, hogy nem hívja fel magára a figyelmet! Szokatlan hangzás és átlagos (nem színes, habos-babos) fekete fehér klip jellemzi a számot. Egy valami azonban nem változott: sorban osztja ki a hülye libákat nagyképű hangnemben. Én erre azt mondanám, hogy csak őszintén vall arról, ami körülötte/vele történik, "nikiminázs-os" stílusban! Csodálatos, ahogy egy dalban bemutatja az életét, a karrierje kezdetétől mostanáig. Nem sokan mondhatják el ezt magukról, hogy nekik is volt már ilyenük! És igen, énekel is a drága, nem gyakran teszi, de ezzel a gyönyörű hanggal a refrénben végleg eltiporja a playbackp*csákat!

3. Hell Yeah (feat. Parker)

Mostanában elég sűrűn botlok olyan előadókba, akikről ezidáig semmit nem hallottam. Ezek általában ismeretlen, népszerűtlen rapperek. A páciensünk most (Ighile) Parker! Nem találtam róla semmit, wikipedián sincs fent, csak egy dalcím található vele kapcsolatban, a So Beautiful. Talán dob majd a népszerűségén az, hogy Nickivel dolgozott együtt. A Hell Yeah szerzemény, a közös munkájukat jegyzi és mondhatom jó anyagot sikerült összehozniuk! Nicki nyomja a rapet, Parker pedig viszi a refrént, ami szerintem a szám csúcspontja! Nem kell rapkedvelőnek lenni ahhoz, hogy tetsszen a Hell Yeah, ha bírod Nicki őrült szövegeit, nem lehet semleges számodra a szám!

4. High School (feat. Lil Wayne)

Nicki és Lil Wayne között biztosra veszem, hogy kialakult valamiféle barátság, ez már ugyanis a 3. számuk. Az jó pont, hogy Lil hangja nem annyira torzított, mint úgy általában. Könnyed, középtempójú dalocska ez. Imádom ahogy Nicki vegyíti a gyors rappelését a lassú refrénnel, kissé elüt egymástól a tempó, de mégis remekül harmonizál a verze és a refrén!

5. I'm Legit (feat. Ciara)

Ciara mostanság nagyon eltünt! Pedig a jövő évben kiadni tervezett albumáról már két kislemez is napvilágot látott, mégis valahogy nagy csend ül körülötte. Nicki ezúttal a Texasi születésű énekesnőt kérte fel, hogy vegye ki részét az Im Legit című számában. Nagyon erőteljes aktív dal lett, de egyhangúnak találom. Nem is tudom miért, mert gyors és a zenéje is rendben van.

6. In Endore These Strippers (feat. Tyga & Brinx)

Ez a csipogós alapzene átjárja az egész fejem! Tollal a kezemben játszom a dallamát.
A fiatal rapper, Tyga és Brinx teszik fel a pontot az i-re, utóbbi előadóról nem tudok infóval szolgálni. Érdekes dalt hoztak össze, főleg az említett csipogás/kolompolás teszi nem megszokottá. Mondhatnám akár azt is, hogy elvont rapzene, szerintem egy olyan ember, akinek a One Direction a zene, nem tudna mit kezdeni egy ilyennel.

7. The Boys (feat. Cassie)

Én erre a Cassire azt hittem, hogy pasi. De nem, ő egy 26 éves énekesnő, aki dalokat szerez, táncol, modellkedik és még színész is! A The Boys daluk volt az első kislemez a The ReUpról. A folk, hiphop számnak nem sikerült belopnia magát a közönség szívébe, nem lett nagy sikere, a Billboard Hot R&B/Hiphop Songs listáján pl. csak a 41. helyezésig jutott. Nekem mindenesetre tetszik, a You Tube-on is már lassan eléri a 20 milliós megtekintést, bár a nézettség nem mindig hozza a színvonalat (példának okáért: Gangnam Style) de én úgy gondolom, a The Boys erős szám.

8. Va Va Voom

Hát itt a VVV a Roman Reloadedról, pontosabban a Deluxe változatról. Hogy miért is került fel az új bonusz számok által alkotott albumra talány, de engem nem zavar, szeretem ezt a számot. A Va Va Voom sem bővelkedik eszméletlen szövegben, kb. annyi a lényeg, hogy van egy srác, aki tetszik neki, az sem zavarja, hogy elvileg foglalt. Engem meg a közhelyes téma és a bugyuta szöveg nem zavar, mert maga a zene hihetetlenül fülbemászó és szerethető.

A Pink Fridayról már a harmadik réteg bőrt lenyúzva végeztünk a már a nevetségesen hosszú című Pink Friday: Roman Reloaded - The Re-Up albummal. Sokan, akik a rap miatt szerették meg, felháborodtak a pop/elektro zenére épülő Roman Reloaded dalok hallatán. Hát most megkaptátok: a RR-ot újra kiadván a biccs meglepett minket nyolc új (bocs, hét új, a Va Va Voom nem az) rap és hiphop dallal! Elég változatos, de ütős összeállításhoz lehet szerencsétek, ha meghallgatjátok a (nem vagyok hajlandó újra leírni, csak rövidítve) PF: RR - The Reup-ot!

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music albumkritika klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus nicki minaj music videos új klipek albumkritika napi music napi music albumkritika albumkritika pink friday roman reloaded nicki minaj pink friday roman reloaded nicki minaj

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr424960568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása