Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Ellie Goulding - Figure 8 & I Know You Care

2012.11.23. 23:28 engyus

Figure_8_single_cover.jpgA kezdetek kezdetén még eléggé megosztó üdvöskeként bemutatkozó Ellie Goulding, mára már elfogadott és közismert popelőadóként szeli a zene tengerének hullámait. Eleinte sok kritikus látta túlzottnak a fiatal brit énekesnő felkapottságát. Kicsit talán tényleg "ráerőszakolták" a zenehallgatókra a popipar egyik legújabb szereplőjét. A BBC Sound of 2010 verseny megnyerése után pedig tényleg elindult az a bizonyos karrier, ami egy nagyon sikeres album megjelenését követően egészen az amerikai ismertségig jutatta Ellie Gouldingot. Nemrég jelent meg második, Halcyon című albuma, amiről hamarosan megjelenhet a második kislemez is, a Figure 8 c. dal.

Az első nagylemez folkos hatású popdalai közül, néhány már finoman kacérkodott az igazi elektronikus hangzással hamar kedvenccé váltak világszerte. De főleg az érzelmes Elton John dal feldolgozása, a Your Song újjá varázsolásával nyerte el a legnagyobb sikert. Az új album sokak szerint megtelt energiával, Ellie stílusa kiteljesedett. Számomra viszont elég szokatlanok az új dalok. Az elektronika átvette a szerepet, megjelent a dubstep hatás, melyek érdekes elegyet alkotnak az énekesnő egyedi, kivételesen magas hangszínével. Ebből kaphattunk ízelítőt az augusztusban bemutatott Anything Could Happen c. felvételben, amely az új album első kislemezként került bemutatásra. Ezt követi a sorban a december 16-ra várható Figure 8, melynek klipje az elmúlt napokban vált közkinccsé. A dalt nehéz műfajilag meghatározni. Electropop, dubstep és indie keverékeként írhatnánk le. A klip annyira nem hordoz sok információt, de azért egy-két megtekintéssel hozzájárulhatunk a nézettséghez.

Azért hogy az Ellie lírai oldalát kedvelők se maradjanak zene nélkül, érdemes megemlíteni a Halcyon egy másik dalát is, ami hanyagolja a modern hangzást és csak az énekesnő hangjára, egy kis egyszerű zongorára és egy csipetnyi kórus hangzásra támaszkodik. Érzelmes, elgondolkodtató az I Know You Care c. felvétel, melynek videója a múlt hónapban került fel az internetre. A klip a Now Is Good címet viselő amerikai filmből tartalmaz részleteket, melyben Dakota Fanning egy leukémiás lányt alakít. Szép és megható filmről van szó, amihez tökéletesen illik Ellie Gouldig újdonsága.

Szólj hozzá!

Címkék: zene music klippremier zenei videók ellie goulding napi music slágergyanús engyus music videos új klipek ellie goulding figure ellie goulding figure klippremier ellie goulding figure official music video ellie goulding figure 8 figure 8 klip ellie goulding i know you care ellie goulding i know you care klippremier ellie goulding i know you care video

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr524920543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása