Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Eurovision Song Contest 2012: A Compact Disco képviseli Magyarországot!

2012.02.12. 11:56 engyus

compact disco_2012.jpgIsmét elérkeztünk egy mérföldkőhöz az idei Eurovíziós Dalverseny kapcsán. A Magyar Televízió "nagyszabású" showműsor kíséretében kereste azt a magyar előadót, aki büszkén képviselheti kicsiny országunkat idén májusban Baku városában. Két elődöntő után a tegnap este folyamán került megrendezésre a hazai döntő, ahol a Compact Disco győzedelmeskedett.

Előre bocsátom, hogy továbbra is szkeptikus vagyok az egész eseménnyel kapcsolatban. Minden évben megrendezik ezt az "európai giccsparádét". Aztán nagy felhajtás ide vagy oda, az esetek nagy részében a nyertesekről fél év elteltével soha többé nem hallunk, de talán még nevükre sem emlékszünk. Tegyünk egy próbát! Vajon kinek ismerős első olvasatra Sertab Erener, Ruslana, Helena Paparizou vagy esetleg Dima Bilan neve? Ők csupán néhány nyertes az elmúlt tíz esztendőből. Persze van itt egy Alexander Rybak meg egy Lena Meyer is akikről néha-néha hallunk valamit és néhány dalukat is ismerjük, de egy kontinensviadalon való győzedelmeskedést követően talán nagyobb dolgoknak kéne történnie. A kivétel erősíti a szabályt szokták mondani, és ez a kivétel nem más mint az 1974-es győztes ABBA, akiknek sikereit azt hiszem nem kell bemutatnom.

Szóval a tavalyi ingerszegény Ell és Nikki párosának diadala után, idén Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban kerül megrendezésre a dalverseny. Mivel az idei évben ismét mehet magyar előadó is a megmérettetésre, valahogy ezúttal is ki kellett választani egy potenciális versenyzőt. Az idén a szervezők ezt a nézőkre bízták. Hogy jó döntés volt-e? Nem tudom! De az tény, hogy az általam szinte minősíthetetlennek értékelt magyar könnyűzene néhány olyan előadója is bekerült a kalapba, akiket még egy falusi búcsúban sem látnék szívesen, pedig az aztán a hakni a javából! Neveket nem mondok inkább, akinek van füle és ízlése nyílván valamennyire osztja a véleményemet. Persze az éremnek két oldala van és szerencsére volt az, esélyesek közt egy Caramel, egy Heincz Gábor vagy például egy kellemes meglepetést okozó Veres Mónika. Persze botrányszagú dologból sem maradhattunk ki idén sem, de ez már megszokottá vált. Visszatérve a Magyar Televízió műsorához, az első adás egyszerűen borzalmas volt. Hiba, hiba hátán, technikai problémák dögivel és olyan hamis produkciók hogy mégis csak a már emlegetett búcsúra szavaznék, de a céllövöldére... A második elődöntő már "minőségibb" volt, ahogy a tegnapi döntő is. (Csak egy apró megjegyzésként értékelném az előadók bemutatkozó kisfilmjét, melynek effektjeit és zenéjét mintha egy az egyben a brit X Factor egyik korábbi évadjának hasonló kisfilmjeiből vágták volna ki. Persze ez még mindig százszor jobb volt, mint mondjuk egy Megasztár promo, amiben annyi a kreativitás hogy azt én elmondani nem tudom.)

Szóval remek és kevésbé remek produkciókat követően eldőlt hogy idén a Compact Disco nevű együttes képviseli hazánkat. Megmondom őszintén először úgy voltam vele, hogy legszívesebben senkit sem küldenék, de ha már muszáj, akkor valószínűleg jobb hogy Ők mennek. A srácok legalább tudnak normálisan angolul és egy itthon még gyerekcipőben járó műfajban jeleskednek. Legalább nem a megszokott séma érkezik Bakuba kis hazánkból, így még valami jó is kisülhet a dologból. De az egész felhajtásról alkotott véleményem mit sem változott, és én örülnék a legjobban, ha az idei dalverseny rám cáfolna. Szóval azt hiszem a lehetőségekhez képest jól döntött a hazai közönség, amikor a srácokra szavazott és Sound Of Our Hearts c. dalukra. Az élő előadáson és énekhangon van még mit javítani, de májsuig még van idő... És bár a tegnapi "magyar Coldplay" megfogalmazástól még mindig a fejemet verem a falba, és imádkozok, hogy Chris Martin még véletlenül se hallja meg ezt az összehasonlítást, azért szurkolok nekik és kíváncsian várom a májusi dalfesztivált!

3 komment

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek eurovision song contest 2012 eurovision song contest 2012 hungary eurovision song contest 2012 compact disco hungary eurovíziós dalverseny 2012 compatc disco magyarország a dal compact disco nyertes eurovíziós dalverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr214096320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

engyus 2012.02.13. 15:19:06

@trisztin: Mint mondottam, a kivétel erősíti a szabályt :) Te ismered Sertab Erenert :D De sokan nem :)

mk79 2012.02.13. 21:56:46

szerintem Fábián Juli angol kiejtése col
én azért pesszimistább vagyok, nem őket küldtem volna ki
süti beállítások módosítása