Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook történések

Sunny Choi, avagy a popzene és a zongora találkozása

2011.04.12. 19:58 engyus

Ma este pedig újra művelődünk kicsit! A múltkori klasszikus popfeldolgozásokat készítő Aston együttes után, most egy szintén elképesztő zenei tehetséget szeretnék bemutatni. Egy olyan tehetséges zongoraművészt (nincs is rá más szó), aki napjaink szinte összes slágeréből elképesztő zongorajátékot csinál.

Sunny Choi egy Dél-Koreából származó fiatal hölgy, aki jelenleg Kanadában él családjával. 1987. február 4-én született Szöulban, ahol már négy éves korában megkezdhette zenei tanulmányait. Megtanult zongorázni, és hamarosan kottát is olvasni. 13 esztendős korában családjával együtt Kanadába költözött, ahol természetesen tovább képezte magát és mára professzionális művész vált belőle.

Sunny egyre ismertebb a világ internetfelhasználói és zeneszeretői között. A You Tube-ra feltöltött videóit már több mint 20 millióan tekintették meg. Repertoárja rendkívül szerteágazó. Szinte nem is találunk olyan popslágert, amit nem dolgozott fel és játszott el zongoráján. Megdöbbentő, hogy egy dal feldolgozása, elsajátítása és lejátszása mindössze 10-15 órát vesz igénybe. És ebbe beletartozik a felvétel, valamint a videómegosztóra való feltöltés is! (3-5 óra) Elképesztő!

Nehéz volt választani mit is mutassak be tőle, hiszen mindegyik előadása remek. Így a magyar vonatkozásokkal felvértezett személyes kedvencemmel kezdtem, Lady Gaga, Alejandro c. dalának feldolgozásával. A magyar vonatkozás annyi, hogy Johannes Brahms, Magyar táncok című zongoraművének jellegzetes részei is felcsendülnek. Ezt követően pedig Sunny eddigi legnézettebb videóját nézhetitek meg. Ez pedig Rihanna és Eminem, Love The Way You Lie c. dalának klasszikus verziója. A végén pedig köszönettel tartozom egy kedves blogolvasómnak, aki felhívta a figyelmemet erre a remekbeszabott tehetségre! :)

Szólj hozzá!

Címkék: zene music napi music slágergyanús engyus sunny choi sunny choi piano artist sunny choi lady gaga alejandro piano sunny choi rihanna eminem love the way you lie

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr552821144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása