Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook történések

X Factor # 5. - Mérföldkövek

2010.09.22. 23:33 engyus

Mérföldkőhöz érkeztek a zenei tehetségkutatók! Mindhárom általam figyelt széria végzett a show egy szakaszával. Míg a Megasztár legközelebb már élő adással, a hazai és brit X még csipán a minőségi rostával jelentkezik.

A brit X Factor dupla adással, az utolsó két válogatóval hívta fel magára a figyelmet. Kiválóságokban most sem volt hiány, ezért, és persze a dupla adás miatt nem külön-külön, hanem zanzásítva mutatom be a legjobbakat. Kezdjük talán az élet- és szakmaművész Tobias Sumptonnal, aki nem nagyon találja helyét a világban, viszont ennek ellenére remekül énekel. Még egy kis magabiztosság és komolyság kell, és még bármi lehet belőle! Aztán lányok kedvencei lehetnek a fiatal Harry Styles és Aiden Grimshaw, akik egyaránt szépen bemutatkoztak a válogatón és jutottak tovább a Bootcampra. Valamint szót kell még ejtenem Marlon McKenzie-ről és 23 éves családanyáról, Rebecca Fergusonról, akik mély nyomot hagytak a zsűriben és a közönségben. De nem mehetünk el szó nélkül a botrány szagú dolgok mellett sem! A Diva Fever nevű „fiúcsapat” rendesen felborzolta a kedélyeket. Nemi hovatartozásukat nem titkolva hozták lázba Cheryl Cole helyettesét, Nicole Scherzingert, aki már-már olyan Keresztes Ildikósan bulizott a pult mögött. Annyira nem volt rossz hangjuk, de annyira jó sem. Úgy látszik, kell az újabb Jedward féleség, akik tavaly sokkolták az angol közönséget csapnivaló produkcióikkal. A legfelháborítóbb pedig Chloe Victoria, eredeti nevén Chloe Mafia ügye, akit harmatgyenge előadása után engedett tovább Simon bácsi. Aztán kiderült, hogy a 19 éves „full-time mum”, ahogy magát nevezi, az ún. ősi mesterséggel keresi kenyerét már jóideje, amire még büszke is. Igazából már megjelenésén látszott, hogy itt valami nincs a helyén, stílusáról és flegma, műveletlen beszédéről nem is beszélve. Simon szerint mindenkinek meg kell adni az esélyt, és mindenkit egyaránt kell kezelni. Értem én de… Na majd a következő fordulóban kiesik :)

A magyar show is a válogatók végéhez érkezett, így legközelebb végre már új ruhákban láthatjuk a stábot. Nem volt rossz epizód, bár volt már ennél jobb is. Most nem volt annyi döbbenetes pillanat, de van ez így. Akit kiemelnék Nádor Dávid, aki egyszerű természetességével énekelt és nyerte el a zsűri tetszését. Valamint Nyári Edit, aki tagadhatatlanul kiváló hangi adottságokkal rendelkezik, viszont a kevesebb néha több alapon, elhagyhatta volna a profiskodást és a nagyfokú modorosságot. Majd ha befutott világsztár lesz, és milliók rajonganak érte, na akkor már elfogadható ez a dívás túlszínezett előadásmód! Testvére, Nyári Alíz is továbbment, bár számomra ő nem volt annyira meggyőző. Mindkét lány gyönyörű és van hangjuk, de én Editnek adnék több sanszot. Majd legközelebb meglátjuk! Kíváncsian várom a Táborra magyarosított Bootcampot, ahol a rengeteg jó énekes közül sokaknak búcsúznia kell majd.

Eljött a pillanat, amikor sok-sok jót mondhatok végre a Megasztárról. Azaz nem a Megasztárról, hanem néhány szerencsét próbáló énekesről. A show ugyanolyan rossz és unalmas. Az első fél óra azzal telt el, hogy a múlt adásban továbbjutott felek produkcióit ismét megnézhettük. 30 perc tömény ismétlés, ahol a nézők megint az X-re kapcsoltak. Így már érthető az ismételt fölényes siker. Egy jó ötlete volt eddig a szerkesztőknek, mégpedig az hogy az együtteseknek ismert dalokat kellett új köntösben előadni. Ez jól is sikerült! Szóval a következő adásban már csak 24-en lesznek, nem feltétlenül a legjobbak. Köztük természetesen Genya is, aki továbbra sem tud énekelni. Helyette a zsűri inkább kiejtette például a fiatal ámde tehetséges Arustei Andreát is. Kellemes meglepetést okozott a két éve is próbálkozó Radics Gigi, aki a New York New York-kal engem meggyőzött, hogy van miért nézni a műsort. Varga J. Bernadett és Tolvai Renáta Tímea produkciói is reményt keltőek voltak, ugyanúgy ahogy Lakatos Yvette előadása is. Kicsit nekem már sok az új tinikedvenc, Kállay-Saunders Andrásból. Jól énekel, de néha mégis az az érzésem, hogy túlzottan erőlteti. A legidegesítőbb azonban a 11 éves Horváth Alexandra, aki kisgyermek létére továbbra is úgy mászkál fel-alá, mint egy befutott Brodway-sztár! Ha már Megasztár, akkor Tóth Lüszike II., azaz van nagy hang, de van mellé nagyon nagy arc is. 11 évesen…

Szóval a műsor még mindig vontatott és sok benne az ismétlődő, monoton jelenet. Az előadott dalok túl hosszúak. További javulásra van szükség, amit valószínűleg csak a versenyzőktől várhatunk. De majd az élő adás varázsában meglátjuk mire is képesek!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zene megasztár music x factor x faktor napi music slágergyanús engyus

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr752316683

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meztelen megasztárok II. : Liptai Claudia 2010.09.23. 13:27:20

A tavaszi műsorinduláskor bemutattuk a korábbi szériák vetkőző versenyzőit. Most, hogy szombaton elkezdődnek az élőadások, ideje bemutatni az új női műsorvezetőt is:         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása