Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Hien - Sweet Talk

2013.01.22. 22:03 engyus

hien-sweet-talk-2012.jpgÚjabb albumkritika jön, újabb nagylemez szorgos elemzés immár nem a jól megszokott formában. Ezentúl a lemezeken szereplő dalok pontokat kapnak és a kritika legvégén az adott album is egy osztályzattal lesz gazdagabb. Persze mint minden, ez a pontozás is abszolút szubjekítv. Egyébként Roli ötlete volt, aki elmondja Nektek a többi újdonságot is az alábbiakban:

Most olyan jön, ami újításnak számít az albumkritikán belül! Egyrészt, ezentúl én, Roli írom a kritika bevezető szövegét (is). Másrészt pedig, akarva akaratlanul eddig magyar előadó stúdióalbumát még nem boncolgattam! És itt jön a csavar: van nekünk ez a Hien, aki bár hazánkban született és él, vietnámi származású, az új anyaga pedig a debütáló lemezével, a Játék Az Egésszel ellentétben nem magyar, hanem angol nyelvű! Nguyen Thanh Hien nevét először 2008-ban hallhattuk, amikor is jelentkezett a Megasztárba és egészen a 6. helyig jutott korához képest meglepően komoly viselkedésével, de főként gyönyörű hangjával és tehetségével! 2009-ben jelent meg első nagylemeze Játék Az Egész címmel, melyről olyan slágerek váltak közkinccsé, mint a Túl Szép vagy az album címadó dala, a Játék Az Egész. Aztán egy időre visszavonult és elkezdte a második stúdióalbumának munkálatait. Még 2011-ben mutatta be Not Livin' In Yesterday dalát, amit újabb csend követett. A jeget 2012 nyarán törte meg a Who Matters címre hallgató számával és január elején megérkezett a Sweet Talk korongja is az iTunes-ra!

1. Blue Sky

Gondolta volna valaki anno, a Megasztár 4 idején, hogy az akkor még csak 14 éves Nguyen Thanh Hien egyszer még a magyar zenei paletta egyik kellemes színfoltja lesz? A hang, a tehetség már akkor is megvolt, ám a kissé esetlen "kislány" igazi nővé érett az évek során, a Blue Sky-t hallgatva kétség sem fér hozzá: Hien megérett arra, hogy a nagy magyar előadókkal emlegessük egy lapon. A Blue Sky kezdésnek tökéletes, sőt, megkockáztatom, kislemezként is helyt állna! Az említett nóta egy középtempójú pop dalocska, könnyen megjegyezhető refrénnel. Szerelem volt első hallásra, le a kalappal csajszi!

5/5

2. Who Matters

"We are the only ones and nobody matters" - ugye ismerős? Tavaly nyáron mutatták be a dalt az egyik kereskedelmi rádióban és azóta is gyakran csendül fel a szám vagy éppen a klip a music tv-ken. A Who Matters a második singleként érkezett a Sweet Talk-ról, egy manapság közkedvelt stílusban, a dancepop/electro jegyében. Fiatalos, lendületes dal, mozgalmas és nem kicsit látványos klippel. Imádom!

5/5

3. I Want It All

Ó, micsoda dög! Erőteljes basszus jellemzi a tracket, igazi csemegének számít az albumon! Mikor hallgatom, szinte elképzelem hozzá a klipet, ami tele van számítógépes effektekkel és sötét színekkel, kb. mint Christina Aguilera klasszikusa, a Fighter. A refrén egyszerű, már-már semmitmondó: "I want it all oooh oh oh", és ez ismétlődik folyamatosan, de úgy gondolom, ez mit sem ront a számon, élvezhető, hallgatható és ez pont elég!

4/5

4. Show Me

Érdekes dal lett ez! Hien ezúttal egy lázadó rockercsaj bőrébe bújt, ami így nem is olyan rossz kivitelezés, de valahogy nem nyerte el a tetszésem, eléggé erőltetett feelingje van! Hasonló felépítése és hangzása van, mint Britney I Love Rock n Roll-jának, bár a pophercegnőnek közel sincs olyan erős, karakteres hangja, mint Hiennek. Nem is tudom... nem tudom hová tenni ezt a dalt, képtelen vagyok eldönteni, tetszik-e, avagy sem! Az mindenesetre tetszik, hogy a hölgyemény többféle stílusban is kipróbálja magát.

3/5

5. Believe In Us

Ha Sweet Talk, akkor Believe In Us! Kétség sem fér hozzá: az album csúcspontjával van dolgunk! Gyönyörű felvezetés, kellemes verze, aztán egy kisebb robbanás a refrénben. Mondhatnám, hogy se nem lassú, se nem gyors, mégis inkább a lírikus műfaj felé húz. Igazán jól áll Hiennek ez a fajta előadásmód és bízom benne, hogy kihozza kislemezként. Hiszem, hogy nagy sikert érne el vele! Talán nevetségesnek hathat, hogy egy ázsiai előadó képviselje hazánkat az Eurovízión, de tuti jó esélyekkel indulna! De ez (egyenlőre) csak egy álom!

5/5

6. Sweet Talk

Az album címadó dala a soros! Az jár a fejemben, hogy a lemez miért pont erről a számról kapta a címét. Tény, hogy nem ez a legnagyobb büszkesége! Talán csak túl jól hangzik. Sweet Talk :') És egy kicsit magáról a dalról: bolondos, tinipopos, ugrálós számocska, ami inkább tartozik az átlagos kategóriába, mintsem kiemelkedőbe. Ám ahogy a Show Me-nél tettem, itt is ki kell emelnem azt, hogy nagyon imponáló - ha úgy tetszik - hogy változatos, ezáltal színesnek hat az egész album, akárcsak a lemez borítója!

3/5

7. No More

Vegyes érzéseim vannak a No More-ral kapcsolatban! Egyszer imádom, másszor tovább pörgetem. Viszont akkora erő és csajos sárm van benne, hogy még! Azt tudni kell, hogy a No More lesz a sorban a harmadik kislemez a már sokat emlegetett/boncolgatott Sweet Talkról, amihez a videoklip is érkezik hamarosan! Egy ízben bepillantást is nyerhettünk a klipforgatásba egy werkfilmen keresztül és már azt is tudni lehet, hogy a Cherry Bomb női zenekart választották zenésztársnak!

4/5

8. Let Me Go

Az én nagy kedvencem! Ha hasonlítanom kell valamihez vagy valakihez, az Rihanna lenne és talán az ő Cry dala! A zongorajáték isteni, a szám pedig magávalragadó és lebilincselő. A Believe In Us és a Let Me Go karöltve messze a legjobb és a legeladhatóbb a lemezen! A refrén csakúgy, mint az I Want It All esetében is, nagyon egyszerű (You have to let me go now többszöri ismétlése) ám annál letisztultabb! Akinek ez a szám nem tetszik, az beteg, vagy valami baja van!

5/5

9. Not Livin' In Yesterday

Jajj, már a könyökömön jött ki ez a dal a 2011-es év második felében. De kicsit sem elhanyagolható zenéről van itt szó! Lenyűgöző hang, gyönyörű szöveg és nem utolsó sorban csodálatos klip tartozik a Not Livin In Yesterday című szerzeményhez! Ez volt az album előfutára, ami valljuk be, elég jól teljesített a slágerlistákon. Azt hiszem, engem teljesen a Not Livin In Yesterday-el győzött meg, bár a Megasztárban sem hagyott hidegen, ahogy a debütáló albuma is sokat játszott korongnak számított nálam!

5/5

10. Find My Way

Az album vége felé járunk és még mindig nem unatkozom! Általában ilyenkor már jönnek a tömeggyártású és a semmilyen dalok tömkelege, de ez esetben nem így van. A Find My Way könnyen emészthető és andalogható (van ilyen szó egyáltalán?) és nem értem, ez a szám miért maradt le a telómról? Pedig jó pár felkerült a lemezről!

4/5

11. Just Fine

Hangulatos kis szerzeménnyel zárjuk a lemezt! Amolyan gyorsított ballada egy csipetnyi bulival. Kellemes hallgatni és erre rászolgál az a pici raggae is, amit vélek felfedezni benne! Klipes kislemezt azért nem tanácsos csinálni belőle, de albumdalnak több mint jó!

3/5

Hien egy sokkal érettebb, minőségibb albummal örvendeztetett meg bennünket! Változatos dalok kaptak rajta helyett, néha lírikus, néha rockos, de kicsit sem nevezhető unalmas vagy összecsapott munkának, amiről ti is megbizonyosodhattok, amint beszerzitek az iTunes-ról (fizikai formában még nem kapható) Hien második stúdióalbumát, a Sweet Talk-ot!

A 'Sweet Talk' átlaga: 4.18

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music albumkritika hien klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek albumkritika napi music albumkritika hien sweet talk hien sweet talk

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr135036627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása