Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook történések

Albumkritika: Taylor Swift - Red

2012.11.12. 20:08 engyus

taylor-swift-red-album.jpgTaylor Swift ismét pályafutása csúcsán van. Sőt! Talán minden eddiginél sikeresebb és népszerűbb. Minek köszönhető a közel sem hirtelen jött siker? Főként legújabb, Red címet viselő albumának, ami október 22-én jelent meg világszerte. A főként pop-rock és country stílusjegyeket felvonultató album már negyedik Taylor diszkográfiájában. A legújabb nagylemez abszolút kedvenccé vált az egész világon. Szinte minden dalát viszik, mint a cukrot, a 16 felvételt tartalmazó korong számai egytől-egyig szerepelnek az iTunes Top 100-as letöltési listáján. Erről a lemezről olvashattok eheti albumkritikánkban.

1. State Of Grace

Megnyugtató ez a dal! Már-már rockballada, de ez nem ront rajta. Minden bizonnyal újabb hangzásokat próbálnak ki, de csak finoman teszik ezt úgy, hogy az énekesnő nem rombolja le a saját világát, ami számára a country. A State Of Grace csak promocionális kislemezként jelent meg, digitális formában. Elég jó fogadtatást kapott, pl. a Billboard Hot 100-as listán a 13. helyezésig küzdötte fel magát.

2. Red

Nézzük az album címadó dalát, a Red-et. Tipikus Taylor Swift szám, de itt is fellelhető egy kis úgymond újítás, az akadozás: Re-e-e-ed, re-e-e-ed. Ha már a rednél (piros) tartunk! Iszonyatosan tetszik ahogy az érzéseit színekben adja vissza: "Elveszíteni kék volt, mintha sosem ismertem volna, hiányolni sötétszürke, teljesen egyedül voltam. De szeretni piros volt". Ezek után nincs több hozzáfűznivalóm! Nem szeretem Taylor zenéjét, de ezt a dalt szinte muszáj szeretni! Bámulatos!

3. Treacherous

Nagyon érdekel, hogy ezt a dalt vajon kiről mintázta, mert ugye Taylor arról híres, hogy a tapasztalatait, bánatát beleönti egy-egy dalba. Csalódott és becsapva érzi magát, de mindezek ellenére akarja ezt a szerelmet. Kicsit mazochista feelingje van a dolognak.

4. I Knew You Were Trouble

Imádom! Az albumot most hallgatom meg másodszorra, de ezt a számot már a Red megjelenése előtt hallottam és rajongok érte! Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok Taylor-fan csalódott a leányzóban az I Knew You Were Trouble hallatán, ugyanis telis tele van electro illetve dubstep elemekkel, ami számomra szokatlan (legalábbis tőle) izgalmas és vibráló. Taylor csalódott valakiben és nagyon bánja már hogy egyáltalán időt szentelt rá. Egyébként a harmadik single lesz, én pedig már extázisban vagyok!

5. All Too Well

Ez aztán a hullámvasút effektus! A Treacherous - bár nem unalmas - andalító volt, az I Knew You Were Trouble az egekbe nyomta a vérnyomást, a legjobb értelemben, aztán most az All Too Well, egy tempósabb ballada, gépzene nélkül gitárral. Igazából, nem vagyok oda az ilyesfajta zenékért, de elismerem, hogy ez egy gyönyörű dal, kedvencem nem lesz, de meglehet, hogy depis lelkiállapotomban (ha lesz ilyen) előszeretettel fogom hallgatni.

6. 22
Hoppá! Taylor Swift rajongó leszek a végén? Ez már megint nem egy tipikus country szám, amolyan pop-rock. Néha mintha P!nk és Avril Lavigne összemosódása lenne. Ez egy újabb állomás a hullámvasútozásunkban, most éppen a legmagasabb pontról száguldunk lefelé, ugyanis a 22 egy intenzív, pattogás szám.

7. I Almost Do
Egy újabb lírai szám, ki gondolta volna? Azon kattogok, hogy ezt az egész Red-et egyetlen pasi ihlette volna? Egy kicsit rendezetlenül, de mintha egy kapcsolatot dolgozna fel. A szóban forgó pasi most vissza akarja kapni Taylort, aki nemrég kiosztotta mert csalódott benne.

8. We Are Never Ever Getting Back Together

Jézus, még ilyen hosszú címet nem láttam, elsőre el sem tudtam olvasni mikor az egyik zenecsatornán adták a klipet. Véleményem szerint elég lett volna egy "Back Together" is, de hát ő tudja! A téma még mindig a szakítás, de most sokkal derűlátóbb és magabiztosabb.
Már milliószor hallottam a Red előfutárát, de csak most kezdem megkedvelni!

9. Stay Stay Stay

Jókedvű, bolondos nóta lett ez a Stay Stay Stay. Nem akarja, hogy sajnálják, bár jól érezhető, hogy vágyakozik valaki után. A gitáron nagy hangsúly van ebben az indie-rock dalban, aminek furcsa módon örülök.

10. The Last Time feat. Gary Lightbody

Ismét egy ballada, de ne lepődjön meg senki, ez Taylor Swift! Ezúttal Gary Lightbody a segédje a Snow Patrol ír alternatív rockformációból. Ez a dal végképp nem a zsánerem, de ilyenkor mindig leszögezem, hogy attól szép meg minden, csak én nem vagyok az az andalgós típus. Nem ismerem az úriembert, de tetszik a hangja és Taylorral tökéletes párost alkotnak. Nem lepne meg, ha kislemezt készítenének ebből az együttműködésből.

11. Holy Ground

Héjhéj! Ez egy pörgős zene és ez még mindig Taylor Swift! Na jó, nagyobb meglepetést okozott az I Knew You Were Trouble vagy a Red, de azért a Holy Ground is egy kellemes csalódásként érheti azokat, akik szerint Taylor csak depizni és siránkozni tud. Megéri meghallgatni!

12. Sad Beautiful Tragic

Ahogy említettem már, kissé rendezetlenül vannak a számok, de most ehhez a dalhoz érkezve tényleg úgy érzem, hogy a józan gondolkodás elveszett mikor sorrendbe pakolgatták a track-eket! Dobja a pasit, majd flegma stílusban oltja, később mereng a múlton, aztán elutasítja a srác közeledését, most meg mintha Taylor szeretné őt visszakapni. Nem is tudom, de talán egy szakítás utáni állapotot szeretnének tükrözni? Amikor az ember még saját magán sem tud eligazodni, nem biztos abban, hogy mit is akar valójában. Szóval, hullámvölgy: ON.

13. The Lucky One

Olyan ismerős ez a szám! Elvileg nem feldolgozás, de nagyon ismerősen szól. Optimista, már kevésbé szomorkás dal és a vége felé közeledve ez jól is jön, főleg közvetlenül a Sad Beautiful Tragic után. Ha kiválaszthatnám, hogy melyik dalból legyen még klip... én azt hiszem, ezt választanám!

14. Everything Has Changed feat. Ed Sheeran

Egy jóval akusztikusabb dalba botlunk: ez az Everything Has Changed, azzal az Ed Sheeran-nel, aki folk- és akusztikus zenét játszik és hazánkban is egyre ismertebb, akit én nem ismerek túlságosan és az igazat megvallva, nem is érdekel! Kétség kívül élvezhető zenét alkottak, ez engem nem igazán ragadott meg, de biztosan sokatoknak tetszik (majd)!

15. Starlight

Végre egy szám, ami már az első másodpercekben megfogott! Kisebb időutazás keretén belül megismerkedhetünk azzal a Taylor Swift-tel, aki nem szomorkodik és aggódik, hanem élvezi az életet és a fiatalságát. Több ilyet akarok!

16. Begin Again

Nem teljesen értem ezt a számot! Ha jól értelmezem, egy új kapcsolatba vág bele a mi Taylorunk, legalábbis a randi megvolt. Talán kicsit önmaga lehet, hogy nem kell az ex elvárásainak megfelelnie. Vagy a másik verzióm az az, hogy nincs új pasi, az exbarátjával találkozik egy emlékfoszlányon belül. Na majd ezt döntsétek el ti!

Összességében jól éreztem magam a Red hallgatása közben, néha buli van maxon, néha törhetjük a fejünket, hogy némiképp megértsük Taylort. Érzelmesebb lelkületű lányoknak (vagy éppen fiúknak) bátran merem ajánlani Taylort Swift negyedik stúdióalbumát, a Red-et!

Roli

komment

Címkék: zene music red albumkritika taylor swift klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek taylor swift red albumkritika taylor swift

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr624906148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása