Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Facebook történések

Holdviola - Bánat utca

2009.12.28. 13:22 engyus

És ha már elszakadtam a világ popzenéjitől, akkor épp itt az ideje egy kis magyar muzsikának is. Nemrég bukkantam rá egy újnak számító magyar formációra, amelynek dalai elsőre lenyűgöztek. A Holdviola zenekar a régi magyar népdalokat ötvözi egy modern zenei stílussal.

A Holdviola zenekar 2006 tavaszán alakult Miskolcon, nevét egy Bükk hegységben honos virág után kapta. Tagok: Barta Zsófi (ének, vokál), Farkas Péter (dob, bill.hangszerek, vokál), Gál Lajos (gitárok). Zenéjükben modern zenei formában, kicsit továbbgondolva elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok. Előadásaik nem egyszerű popzenei koncertek, hanem a zene, a tánc, a színház, és a film ötvözete. Stílusuk: elektro – folk, de dalaikban fellehetőek rock, pop vagy alternatív zenei elemek is. Letisztult dalaikat az teszi érdekessé, hogy bár nélkülöznek mindenféle autentikus zenei megoldást, a népdalok mégis megőrzik természetes hangulatukat. Látványos koncertjeik állandó kísérői az országos hírű Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai. A gyönyörű koreográfiák mellett élőben kreált vizuális elemek színesítik az előadást.

/Forrás: www.magyardalnapja.hu/eloadok/holdviola/

Kicsit talán egy régi kedvencemhez, a Nox együtteshez tudnám őket hasonlítani. De azért mégis más, mert itt van zenekar és másképpen is nyúlnak hozzá a dalokhoz. Valamint Barta Zsófi énekhangja is egészen másképpen cseng, mint Péter Szabó Szilvié. Szóval szép magyar népdalok, kitűnő zenei hangzás, és egy gyönyörű énekhang. Kell ennél több?

Mivel első albumuk Madárka címmel e hónapban jelent meg, klipp még nincsen. Reméljük ez sem várat magára sokáig.  A rádiókban gyakran játszott (nagy örömömre) Bánat utca című felvételt ajánlom a figyelmetekbe:

/Az együttes hivatalos weboldala: www.holdviola.hu/

komment

Címkék: zene napi zene madárka napi music slágergyanús engyus holdviola bánat utca barta zsófi

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr51628140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása