Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Pitbull - Global Warming

2012.11.26. 22:01 engyus

pitbull - global warming.jpgSzóval itt van nekünk ez a Pitbull, aki igazából semmi különöset nem csinál évek óta, csak dobálja ki a hasonló slágereket. Electro és dance felvételek rap betétekkel és sztárelőadókkal vegyítve. Ennyi az egész, valamiért mégis iszonyatosan népszerűek Pitbull dalai és albumai. Azért be kell látnunk, hogy egy valamit Pitbull mégis rettentően jól csinál. Ízlésesen és jó érzékkel válogatja össze azokat a zenészeket és énekeseket, akikkel együtt dolgozik. Én például még sosem láttam olyan előadót, aki ennyi énekessel készített volna duettet. A nemrég kiadott Global Warming címet viselő Pitbull nagylemez is folytatja a jól bevált összeállítást. Telis-tele van közismert énekesek közreműködésével elkészített dalokkal. Felesleges is felsorolnom az előadókat, ugyanis a Tovább után elolvashatjátok őket Roli legújabb albumkritikájában.

1. Global Warming (Intro feat. Sensato)

Aki hallgatott már Pitbull albumot, nem lepődik meg egy-egy intró vagy interlude láttán. Ez az album felvezetője, szűk másfél perc. A célnak tökéletesen megfelel, de valahogy nem érdekelne, ha lenne teljes verzió a dalból. Az előző, a Planet Pit címre hallgató albumának intrója, a Mr. Worldwide sokkal populárisabb és abból tényleg kellett volna egy normál változat, de ez a Sensatoval közös Global Warming pont jó, hogy másfél perces! Hamarabb vége!

2. Don't Stop The Party (feat. TJR)

El kell mondjam, nagy Pitbull rajongó vagyok, a dal hallatán mégsem dobtam hátast. Nem sok olyan száma van, ami nem tetszik, de a Dont Stop The Party ebbe a kategóriába tartozik. A TJR közreműködésével készült eurodance felvétel az album harmadik kislemezeként hasít a slágerlistákon, a magyar Dance Top 40 elnevezésű toplista pl. a 18. helyet foglalta el jelenleg. Nem ez a legerősebb száma a kubai rappernek, az egyszer biztos!

3. Feel This Moment (feat. Christina Aguilera)

Erről a trackről országszerte ódákat zengenek, ami lássuk be, leginkább a méltán népszerű és elismert Christina Aguilerának köszönhető. A dal alapjául szolgáló norvég trió, az A-ha '85-ös slágere, a Take On Me egy új szintre emeli a számot, az összhatás pedig tökéletes. Felröppentek pletykák, miszerint a negyedik single lesz, ám hamisnak bizonyultak. Én azért reménykedem benne, hogy kiadják majd! Szinte biztos, hogy napjaink legnagyobb bulihimnuszává avanzsálódna!

4. Back In Time

A Global Warming első kislemeze, a Sötét Zsaruk 3. részének betétdala a Back In Time volt. Számomra ez a dal is a "nemtetszik" csoport erősítője, de bizony a sláger minden elvárást felülmúlt! Olyannyira, hogy számos ország slágerlistájának dobogós helyét ostromolta, több mint 1.3 millió példányban kelt el és többszörös platina lett!
A különleges retró hangzású refrén sokaknak ismerős lehet, ugyanis egy bizonyos Mickey & Sylvia 1956-os slágeréből, a Love In Strange-ből kölcsönözték.

5. Hope We Meet Again (feat. Chris Brown)

A tavalyi évben a Pitbull-Chris Brown páros bizonyított: az International Love a rádiók által legtöbbet játszott dal lett és most itt a folytatás! A Hope We Meet Again egy középtempójú elektro hiphop szám, ami méltó utóda lehet az említett International Love-nak. Chris Brown személye jelentőse megosztja a közönséget, főleg a Rihanna incidens után fordultak el tőle sokan. Chris, mint ember nekem sem szimpatikus, de előadóként nagyszerű! Én örülök ennek az új közreműködésnek!

6. Party Ain't Over (feat. Usher)

Afrojack-et ismeritek? Tisztán észrevehető a "keze nyoma" a dalban, amit én egyáltalán nem bánok! Ebben az elektro/dubstep felvételben ezúttal az az Usher működik közre, akivel 2010-ben már jelentkeztek együtt. A DJ Got Us Falling In Love Usher Versus középlemezén kapott helyett. Úgy látszik, ami Pitbullnál bizonyított, annak folytatása is lesz: JLo, Enrique Iglesias, Sensato vagy Havana Brown csak pár név, amikkel a későbbiekben még találkozhatunk, amennyiben tovább hallgatjuk a lemezt.

7. Drinks For You (Ladies Anthem) (feat. Jennifer Lopez)

Jennifer Lopez már több alkalommal is felkérte Pitbullt, hogy segédkezzen egy-egy dalában, elég ha csak az On The Floort vagy a Dance Againt említem. Most azonban ő siet Pit segítségére a Drinks For You-ban. Kissé '90-es évekbeli retró hangulata van a dolognak, úgy gondolom kell egy ilyen is egy elektroval fűszerezett, pörgős rap albumon!

8. Have Some Fun (feat. The Wanted)

Ó igen! Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy imádom a The Wanted brit fiúbandát! Ők a One Direction tehetségesebb FÉRFI megfelelői - mondanám ezt, ha szurkálódni szeretnék, de nem teszem! Afrojack viszont ismét kitett magáért, hozza azt a fajta "ropogást" amit tőle már megszokhattunk. Azt nem tudom, van-e vagy lesz-e olyan előadó, aki Pitbullal nem tud érvényesülni, a The Wanted frontembere, Max nagyon is tud! Imádom!

9. Outta Nowhere (feat. Danny Mercer)

Gondoltad volna, hogy egyszer egy Pitbull számot olyan szavakkal illetsz, mint pl. szép vagy csodálatos? Pedig erre a dalra kevés jobb szó van. Jó, nem Pitbull "madafakázásáról" beszélek, hanem az andalító, szép refrénről, Danny Mercer oltári jó hangjával. Mellőzve lett a dubstep, a zongora váltotta fel, némi basszussal és gitárral.
Gratulálok Pitbull, ismét nagyot alkottál!

10. Tchu Tchu Tcha (feat. Enrique Iglesias)

Emlékszem, mikor még csak az album dallistája volt előttem és megláttam a 10. tracket. Semmi jóra nem számítottam ilyen címmel, de azért Enrique-ben reménykedtem. Csalódnom kellett, de kellemeset! Tök jó, fülbemászó dallama van, Enrique fantasztikus, mint mindig, mikor meg Pitbull énekel (igen, énekel, nem rappel) az mindent visz! Sajnos vagy nem, az elektro még mindig sehol. Ebből gyorsan kislemezt, majd klipet!

11. Last Night (feat. Havana Brown)

A gépzene visszatért! De mit is várhatnánk Afrojack-től és Havana Brown-tól?
Aki nem ismeri Havanát, tudni kell vele kapcsolatban, hogy ő egy ausztrál lemezlovas és csaj! Mint a Global Warming "fícsöringesei" közül oly sokan, ő sem újdonság már Pitbullal az oldalán, ugyanis tavaly szeptemberben jelent meg bemutatkozó dala, a We Run The Night a mi kubai raperünkkel. A Last Night egy tipikus bulizene, tiszta, lassabb refrénnel és beteg Afrojack-es átvezetéssel.

12. I'm Off That

Na, ez azon kevés dalok egyike, amiben Pitbull-on kívül más nem hallatja hangját. A zene még mindig Afrojack érdeme. Mit is mondhatnék? Elviselem az Im Off That-et, de az sem ütött volna szíven, ha lemarad az albumról.

Azt senki nem mondta, hogy a globális felmelegedés ilyen! Mert akkor én szét akarok égni! Ez egy nagyon erős album, talán pár fokkal (hiszen melegedünk, nem?) jobb, mint a legutóbbi nagylemez, a Planet Pit! Remek közreműködőket és jobbnál jobb partyzenéket kaptunk ismét. Azt gondolom, hogy még az is talál magának kedvencet e korongon, aki egyébként nincs annyira oda Pitbullért, de aki nem preferálja az elektrot és a hiphopot, az inkább nagy ívben kerülje el Pitbull hetedik stúdióalbumát, a Global Warming-ot!

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music pitbull global warming klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek albumkritika napi music aébumkritika albumkritika pitbull global warming pitbull global warming pitbull global warming lemezkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr14927239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása