Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Conor Maynard - Contrast

2012.11.05. 20:59 engyus

ConorMaynardContrastAlbumCover.jpgAz eheti Albumkritika rovat főszereplője a mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Conor Maynard. A fiatal brit előadó nem is olyan rég még csak a You Tube berkein belül volt ismert. Mára már pedig számos fiatal kedvencévé avanzsálódott. Eddig megjelent dalai egészen jók, és hamar lelkes közönségre találtak. De vajon mit tartogat még számunkra Conor Maynard debütáló, Contrast címet viselő stúdióalbuma? Roli újabb elemzéséből minden kiderül. Tessék bátran a Továbbra kattintani!

1. Animal

Az album első dala és máris azt érzem, hogy tovább kell hallgatnom. Tetszik vagy sem, muszáj végighallgatnom a korongot, de egyelőre van is hozzá kedvem. Az Animal egy pörgős, vibráló, electro ütemekre épülő dal. Kommersz, rádióbarát, de talán nem is egy zenében kéne az élet értelmét keresni. Ezért ajánlom mindenkinek (aki vevő erre a stílusra) ezt a Conor Maynard számot, mert nagyon fülbemászó és könnyed!

2. Turn Around feat. Ne-Yo

A legutóbbi, pontosan a harmadik kislemez a Contrastról. R&B pop szám, ami magában is megállná a helyét, hát még ilyen közreműködővel, mint Ne-Yo, aki hozza a tőle már megszokott és elvárt színvonalat. Ha hasonló dalokat tartogat még ez az album, nem kizárt, hogy sokat fog még pörögni a lejátszómban.

3. Vegas Girl

Úgy látszik visszafelé haladunk, már ami az eddigi kislemezeket illeti, a Vegas Girl ugyanis a második single, a következő, a Can't Say No pedig az első. Úgy gondolom, kevés olyan klip van ami a dallal is egybevág. Nos, ez sem ilyen! Conor a klipben egy lányt kutat, akit végül meg is talál. Ezzel ellentétben a dalszöveg szerint, meg akarja kapni azt a bizonyos csajt, akit stíröl, tehát nem kell őt keresgetni! Ennek ellenére a Vegas Girl népszerűsége töretlen.

4. Can't Say No

Imádom ezt a lüktető ütemet benne! Amint látom, Conor uraság (vagy a mögötte munkálkodó csapat) nem fektet túl nagy hangsúlyt a szövegre, de amint az imént említettem, nem veszem túl komolyan azokat a dalokat, amiket nem kell Szóval nálam a néha bugyuta szöveg nem ró fel strigulát a képzeletbeli táblámra! Conor Maynard nem tud nemet mondani! Én nem is akarok erre a dalra!

5. Lift Off feat. Pharrell

Rég hallottam már Pharrell Williams - most már csak Pharrell - felől, így kíváncsian vártam ezt a featuringet. Azt nem mondom hogy csalódtam, Conorral szemben nem raktam magasra a mércét, de egy kicsit sablonosnak hatott nekem ez a track. Ráadásul, akárhogy füleltem, nem hallottam benne Pharrellt, leszámítva a nyögdécseléseket. Ugye nem velem van a baj? Talán csak a dal producere volt, de azokat mióta szokás feltüntetni a címben? Mindegy is, kicsit sem jön be ez a szám.

6. Mary Go Round

Úgy veszem észre, a jól bevált taktikát dobták be: az album első felére pakolták az eladható számokat, a második fele meg dögunalom! A Mary Go Round nagyon ígéretesnek tűnt az elején azzal a csilingelő cirkuszba illő dallammal. Aztán elült az egész. Remélem, a továbbiakban sikerül felráznia!

7. Take Off

Ez aztán a hirtelen váltás! A Lift Off és a Mary Go Round után kezdtem elveszíteni a reményt, de ez a Take Off végre adott egy kis energiát. Még mindig gépzene, de ez 2012 ugye. Simán el tudnám képzelni ezt a dalt Adam Lambert Trespassing albumán is, de két felszínes szám után nagyobb szükség van rá itt! Nem bánnám, ha a Take Off lenne a negyedik kislemez!

8. Better Than You feat. Rita Ora

Kissé megint a béka feneke alatt vagyunk. Még a múlt heti kritizáltam, Rita Ora sem tudja feldobni ezt a muzsikát. Maga az alap elég jó, de a dallam túl lapos. Vártam valami fordulatra, de már másodszorra pörög ez a szám, így nem hiszem, hogy meg tud még lepni. (Talán pont ez a kettősség lenne a kontraszt?). Rajongóknak kötelező darab, csak kislemez ne legyen!

9. Another One

Gépzene takarékon, de ez a szám talán ez követeli meg. Középtempójú, egyszerű pop dalocska, nem kiemelkedő, de tetszik! Nem tudom, hogy a dalban eleresztett francia kifejezéssel (voulez vous - szeretnéd, akarod) okosnak akar-e látszani vagy csak nem találta az oda illő szavakat. De hatásos, szerintem jól hangzik! És egyre jobban tetszik!

10. Pictures

A végére tényleg elalszom! Unalmasnak azért nem mondanám, de szimplán átlagosnak sem. Egyetlen momentumra kaptam fel a fejem, mikor a srác elég magas, már-már Justin Timberlake-es hangon tolta. Ha egy 10-es skálán pontoznom kéne a Pictures-t, 4-nél többet nem adnék neki!

11. Glass Girl

Andalgunk egy kicsit (?) az utolsó előtti dalban. Nem tudom mennyire jött össze neki ez a kontraszt, de tény, hogy az elején minőségibb dalok voltak, mint a közepén és a végén. És itt küszködöm, mert igazából nem tudok többet mondani a Glass Girl-ről...

12. Just In Case

Örülök, de nem a dalnak, hanem annak, hogy az utolsó zenéhez érkeztünk. Még jó, hogy ez a standard cd és nem az iTunes kiadás plusz két bónusz számmal! A Just In Case az előbbi Glass Girl-höz hasonlóan visszafogottabb, de itt bátran kijelenthetem, hogy uncsi!

Végezetül pár mondatban összefoglalva, Conor Maynard debütáló albuma, a Contrast egy vérszegény közepest érdemel! A srácra mindenképp megéri odafigyelni, tehetségesnek találom és nem utolsó sorban jó hangi adottságokkal rendelkezik. Talán ha gonoszkodni szeretnék, azt mondanám, hogy ő az új Justin Bieber egy kicsivel több férfi hormonnal, de ami közös bennük az az, hogy mindketten amatőr videókkal az interneten futottak be.

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music albumkritika klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek conor maynard albumkritika napi music albumkritika napi music conor maynard conor maynard contrast conor maynard contrast kritika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr354893738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása