Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Albumkritika: Rita Ora - ORA

2012.10.29. 20:15 engyus

rita-ora_thelavalizard.jpgNa akkor most olyan jön, amilyen még nem volt! A mai naptól kezdve kibővül a Napi Music oldala. A jól megszokott dal-, és klippremierek mellett ezentúl albumkritikákat is olvashattok majd az oldal hasábjain. Már korábban is megfordult a fejemben, hogy nem ártana feldobni a blogot egy ilyen mellékszállal. Ám főként a kevés idő miatt mindig háttérbe szorult a dolog. Ráadásul egyedül már kevés lettem volna ehhez a feladathoz. Éppen ezért örömmel mondtam igent Roli felkérésének, miszerint szívesen írna albumkritikákat a Napi Music oldalára. Miért is ne? Gondoltam vágjunk bele! Ezentúl tehát bővül az olvasnivalók listája az oldalon, és Rolinak köszönhetően az éppen aktuális zenei albumokról is többet tudhattok majd meg. Az első kritika már el is készült. Első ízben Rita Ora debütáló nagylemeze, az ORA kerül terítékre!

Jó szórakozást!

A szerk.

Rita Ora - ORA

1. Facemelt

Oké, valaki segítsen! Ezt a számot nem fejezték be vagy csak egy kőkemény másfél perces intró? Igazából teljesen mindegy, ez egy semmitmondó szám, de a hangzásvilága jól mutatja be azt, hogy mire számíthatunk, ha tovább hallgatjuk a korongot. Minden negatívum ellenére, nekem bejön!

2. Roc The Life

Tipikus "tapadózene". Párszor meghallgatod, és azon kapod magad hogy a refrént dúdolod: "While I roc the life li li lala li li life"! Kislemeznek lehet, hogy gyenge lenne, de albumra - legalábbis az elejére - tökéletes. Jó az üteme, a dallama és talán Rita hangja érdekesebbé teszi az egészet.

3. How We Do (Party)

"And party and bullshit". Kinek ne lenne ismerős az első single az ORA-ról? Egy középtempójú partisláger, amit inkább egy nagy buli utáni ébredezéshez tudnék elképzelni, mint magához a bulihoz. A dal is erről szól: egy másnapos reggel, egy pasi, akivel a buli hevében ismerkedtünk meg és emlékek az ominózus éjjelről. Ez egy könnyen emészthető dalocska, amely könnyen kúszott fel a listák élére!

4. R.I.P. feat. Tiney Tempah

Kellemes, izgalmas és szexi - így jellemezném pár szóban az R.I.P.-et. Kétségkívül az ORA legnagyobb dobása, megfűszerezve egy kis Tiney Tempah-val! A rapper nem sokat tesz hozzá, de nélküle lehet unalmas lenne. Jó párosítás, egy jó szám, tökéletes kombináció, ami elég volt ahhoz, hogy Rita Ora végleg bevésse nevét az iparba.

5. Radioactive

Ó igen! A Radioactive minden csak nem átlagos. Egy r&b szám, popos elemekkel, pörgős átvezetéssel. Ha hihetünk a pletykáknak, ez lesz a 4. kislemez az albumról, aminek nagyon örülnék, mert eléggé rendben van ez a track! Csak így tovább Rita!

6. Shine Ya Light

Egy újabb gyöngyszem! És egyben a szám szerint 3. kislemez, aminek a napokban jelent meg a klipje. Úgy gondolom, remek választás volt. Simán eltudnám képzelni egy lehajtható tetejű autóban, ahogy a refrént üvöltjük és élvezzük azt a kis jó időt amit még az ősz vége felé haladva kaphatunk.

7. Love And War feat. J Cole

A Radioactive és a Shine Ya Light után kicsit visszaveszünk a tempóból: a Love And War egy electro hangzású, ám mégis nyugodt nótácska, ami az esős, borongós napok érzését tökéletesen visszaadja. Közreműködő rapperünk ezúttal a germán születésű J Cole. Azt kell mondjam, hogy a srác hangja hihetetlenül illik mind a dalhoz, mind Rita hangjához. Úgy gondolom, sokak kedvence lehet a dal.

8. Uneasy

Mekkora csalóka ez a szám! 0:27-ig úgy éreztem magam, mintha egy füstös bárban ülnék ahol élő zene van, elősétál egy madám és riszálva, pajkosan énekelni kezd. Aztán egy hirtelen dallamváltás és a valóságban találjuk magunkat, a 21. század popvilágában. Vegyes érzéseim vannak az Uneasy-vel kapcsolatban, néha tucatzene, néha különlegesség. Mindenesetre a telómon fog landolni!

9. Fall In Love feat. Will.I.Am

Szerelembe esünk Ritával, William segítségével. Intenzív dal, azt el kell ismerni, de én valahogy elkalandoztam a hallgatása közben. will.i.am a fekete Pitbull, a neve garancia a sikerre vagy legalább az érdeklődésre. Nos egy idő után az érdeklődésem alább hagyott. Nem értem miért, mert egyáltalán nem unalmas. Sőt! De ugyanakkor a kedvencem sem lesz szerintem...

10. Been Lying

Na én ebbe estem bele, nem a Fall In Love-ba! Nem túl lassú, nem túl gyors. Úgy érzem az albumon ez a legőszintébb és legérzelmesebb szám. Minél többször hallgatom, annál jobban tetszik. És örülök hogy a zene alapjában egy zongora is fellelhető, így sokkal természetesebb hatást kelt, az erős basszus ellenére is. Rita sajnálja hogy hazudott, de én örülök, hogy igazat mondtam: menthetetlenül szerelmes lettem a Been Lyingba!

11. Hello Hi Goodbye

Nem rossz ez a track, de az sem lett volna baj, ha lefelejtik az albumról. Oké, ömleng és bánkódik, de ezt már megkaptuk az előző dalban, így ezt most nem igazán tudom hová tenni. Lehet rajta andalogni, elmélkedni, de semmi több.

12 Hot Right Now (DJ Fresh featuring Rita Ora)

Ugye senkinek nem kell bemutatnom Dj Fresh és Rita Ora közösét? Kicsit meglepődtem hogy rákerült a lemezére... de végül is miért ne? A hátán viszi az egész számot, ami mellesleg irtó jó, bulis és az idei nyár partislágere. És tudatosult bennem az is, hogy Rita erős, karakán hangja jól passzol a clubzenékhez. És ezzel a standard CD végéhez értünk.

Összességében ez egy jó kis album lett, debütáló lemezként is megállja a helyét. Az album bővelkedik a jobbnál jobb dalokban és bátran kijelenthetem, hogy mindenki talál rajta magának egy kedvencet, ha veszi a fáradtságot és meghallgatja Rita Ora első nagylemezét, az ORA-t.

Roli

Szólj hozzá!

Címkék: zene music albumkritika klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek rita ora albumkritika rita ora ora albumkritika napi music rita ora ora

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr694877782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása