Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

Grammy Awards 2012: Adele és a Foo Fighters tarolt!

2012.02.13. 14:55 engyus

Grammys-2012-Adele-wins.jpgHogyan is lehetne jobban megkoronázni egy ilyen remek évet, mint a zenei világ legelismertebb kitüntetésével, a Grammy-díjjal? Ráadásul nem is eggyel, hanem rögtön hattal! Azt hiszem senkit sem ért meglepetésként a hír, hogy az idén 54. alkalommal megrendezett Grammy Awards díjátadójának legnagyobb nyertese a brit Adele lett. Az énekesnő elképesztő éven van túl: új lemezt adott ki, milliók hallgatták slágereit, rekordokat döntött, és most már bátran kijelenthetjük hogy világsztár lett belőle. 2009-ben új előadóként már két Grammy elismerést is bezsebelt, de érezhető volt, hogy ez csak a kezdet.

Adele a tavalyi évben jelentette meg második stúdióalbumát 21 címen. A nagylemez két legjobb dala a Rolling In The Deep és a Someone Like You talán a világ leghallgatottabb felvételei voltak. A mindössze 23 esztendős énekesnő a múlt évben hihetetlen eredményeket ért el. 21 című albuma húsz hetet töltött a brit slágerlista első pozíciójában amivel a Queen és az Oasis nyomdokaiba lépett. Az album 16 héten át vezette a Billboard slágerlistát, ami még a Beatles-nek sem sikerült. És ha már Beatles, akkor azt is meg kell említenünk, hogy az énekesnő az első a Beatles óta, akinek egyszerre két dala és két albuma is szerepelt a brit slágerlista top 5-jében. Rolling In The Deep c. slágerének zenei videója minden idők legnézettebb brit videoklipje lett, és lassan már 232 millió letöltésnél jár. Ezen kívül Adele az első olyan brit énekes aki több mint 1 millió példányt adott el digitálisan. De Rolling In The Deep című dala az USA-ban is kimagaslóan szerepel, hiszen eddig közel 6 millió példány kelt el eddig belőle. És még folytathatnánk a sort, de azt hiszem a magyar idő szerint hajnalban átadott 6 Grammy magáért beszél.

Az összes jelölését díjra váltó énekesnő elnyerte az év legjobb albuma és a legjobb pop albumért járó elismerést is. Rolling In The Deep c. dala lett az év dala és felvétele, Someone Like You c. felvételének kapcsán pedig Ő lett a legjobb pop szólóénekes. És végül a Rolling In The Deep zenei videója a legjobb rövid zenei videó díját is elnyerte. Adele novemberi hangszálműtétje most lépett fel először a nagyközönség előtt és megmutatta, hogy még mindig remekül énekel, immár nyolc Grammy-vel a zsebében is.

Az este másik nagy nyertes a Foo Fighters lett, akik öt szobrocskával lettek gazdagabbak. Idén ők kapták a legjobb rockelőadó, a legjobb hardrock- vagy metálelőadó, a legjobb rockdal, a legjobb rockalbum és a legjobb hosszú videóért járó díjakat. Kanye West négy, Bon Iver, Taylor Swift, és Cee Lo Green két-két díjat vihetett haza. De elismerést kapott még többek között Tony Bennett, Chris Brown, a Lady Antebellum és a Skrillex is. Az idei év legnagyobb vesztese Bruno Mars lett, aki hat kategóriában volt érdekelt és végül üres kézzel távozott. De számomra az is meglepő hogy a három jelölést kapó Coldplay sem nyert egyetlen Grammy-t sem. A zenei világ egyik legnagyobb ünnepét természetesen beárnyékolta a tragikus hirtelenséggel elhunyt Whitney Houston halála, akiről Jennifer Hudson egy remek és megható produkcióval emlékezett meg. De idén is jobbnál-jobb előadásoknak lehettünk szem- és fültanúi, amelyek teljessé varázsolták az 54. Grammy Awards díjátadóját.

Az 54. Grammy Awards összes jelöltjének és díjazottjának listája ide kattintva elérhető!


Szólj hozzá!

Címkék: zene music klippremier zenei videók napi music slágergyanús engyus music videos új klipek grammy awards grammy awards 2012 grammy awards nyertesek 2012 grammy díj nyertesek 2012 grammy winners 2012 grammy 2012 adele grammy 2012 foo fighters grammy 2012 fellépők

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr624101578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása