Napi Music

Blogomban napjaink legjobb, legújabb, valamint leginkább slágergyanús zenéit gyűjtöm össze. Megpróbálom megmutatni mindazt, ami még nem futott be nálunk, de sikeres lehet. Valamint egy-két zenei tehetségkutató és amatőr tehetség is előkerül majd! Ha bármiféle kérdésed, kérésed, óhajod, sóhajod lenne, a következő mail címre várom őket: engyelgabor@gmail.com

Facebook

Kövess minket Facebookon!

X Factor '12

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Facebook történések

2Cellos - Smooth Criminal & With Or Without You

2011.08.06. 22:28 engyus

Már megint ez a fránya komolyzene! Hogyan bukkanhat fel ilyen sokszor a zeneművészet kedvelőinek oly kedves, vonós- és zongoramuzsika egy könnyűzenei blogon? Nagyon egyszerű a válasz. Először is, mert nekem tetszik, de ez nem mérvadó. Másrészről sosem baj, ha elrugaszkodunk egy csöppet napjaink „agyonpoposított” zenéitől. Végül pedig, mert a ma bemutatott komolyzenei kedvence szorosan kapcsolódik a könnyűzenéhez is. Nem másról lesz szó, mint a 2Cellos nevű horvát formációról.

Mi is különleges ebben a két fiatal horvát csellistában? Talán zeneszeretetük, sikeréhségük és egyediségük. Saját stílusukra formálva játsszák el a legnagyobbak klasszikus slágereit, mégpedig egészen művészi, cselló változatban. A rock kedvelői most persze húzzák a szájukat, hogy ez nem újdonság, hiszen az Apocalyptica már régen feltalálta ezt a stílust. De ez most mégis más!

Egyik zenész sem ma kezdte. Mindketten zenész családban nőttek fel, így már fiatalon komoly zenei tudást sajátíthattak el. Luka Šulić már egészen fiatalon komolyzenei koncerteken vett részt, valamint egy nemzetközi versenyt sikerült is megnyernie. Jelenleg Angliában tanul, a londoni Királyi Zeneakadémián. Társa Stjepan Hauser, hozzá hasonlóan a szigetországban képezte magát, mégpedig a Manchesteri Zenei kollégiumban.

Legismertebb feldolgozásuk Michael Jackson, Smooth Criminal című felvételének egyedi változata. A You Tube-ra feltöltött videót már több mint öt millióan látták. De a közelmúltban megjelent debütáló albumukon megtalálható még többek között a Kings Of Leon, Use Somebody, a U2, With Or Without You,  a Guns’ N Roses Welcome To The Jungle és a Nirvana, Smells Like Teen Spirit című dala is.

Szólj hozzá!

Címkék: zene music napi music slágergyanús engyus 2cellos 2cellos smooth criminal amp with or without you 2cellos album 2cellos chello 2cellos classical pop music 2cellos smooth criminal 2cellos with or without you 2cellos smooth criminal official music video 2cellos with or without you official music video

A bejegyzés trackback címe:

https://napimusic.blog.hu/api/trackback/id/tr423130751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása